Šangaj u 2018. dobija grandiozni tematski park inspirisan polarnim svetom

21. Februar 2017
Šangaj u 2018. dobija grandiozni tematski park inspirisan polarnim svetom

"Shanghai Polar Ocean World" - tematski park na 300.000 kvadratnih metara, inspirisan polarnim okeanskim svetom, trebalo bi da bude otvoren u julu 2018. godine u oblasti Lingang u jugoistočnom delu Šangaja.

U sklopu ovog tematskog parka nalaziće se najveći planetarijum na svetu, skijalište u zatvorenom, tri pozorišta, dva nova fakulteta i kampusi različitih koledža, dok su moderne poslovne zgrade, hoteli, tržni i kongresni centri već u izgradnji. Od atrakcija, sadržaće četiri interaktivna programa sa morskim životinjama, kao i 15 drugih zabavnih sadržaja, koji će predstavljati širok spektar životinjskog sveta Arktika i Antarktika.

Već je počela priprema zemljišta za izgradnju ski parka "WinterStar" u blizini polarnog parka, koji bi trebalo da postane jedno od najvećih svetskih skijališta u zatvorenom prostoru.

Počela je i konstrukcija "Šangajskog planetarijuma", čije je otvaranje zakazano za 2020. Kako je najavljeno, biće to najveći svetski planetarijum.

Nekoliko univerziteta ovde će otvoriti svoje kampove, a otvoriće se i dve nove obrazovne institucije: Kinesko-francuska škola umetnosti i menadžmenta dizajna u sklopu Centralne kineske akademije lepih umetnosti i Kinesko-britanski međunarodni "low-carbon" koledž. Upis u obe institucije počeće u septembru.

U sklopu parka nalaziće se i baza za jahting obuku.

Ovaj deo grada trebalo bi da se razvije u svojevrstan distrikt nauke i tehnologije, kulture, finasija, trgovine i turizma. Cilj je i da se ovde privuku talentovani kadrovi, kojima se nude nekretnine po povoljnim cenama, niske rente i subvencije za smeštaj.  

Očekuje se da će ovaj tematski park, koji se nalazi na 90 minuta vožnje od centra Šangaja, do 2020. godišnje dovesti u Lingang 450.000 novih stanovnika i privući 10 miliona turista.

U budućnosti, ovaj deo Šangaja dobiće i ekološki saobraćajni sistem dug 18,9 kilometara, sa električnim autobusima i programima deljenja vozila i bicikala, kako bi se stvorio efikasan "zeleni" sistem javnog prevoza.

Izvor: Turistički Svet

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...