Šabac postaje međunarodna nautička destinacija

15. Mart 2021
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović izjavio je da bi uskoro trebalo da počne izgradnja međunarodnog putničkog pristaništa na Savi kod Šapca, a da se završetak radova očekuje do kraja sledeće godine, saopšteno je iz Agencije.

Perović je u razgovoru sa gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem rekao da će to biti drugi grad na Savi koji će biti otvoren za međunarodni rečni putnički saobraćaj.

- Na taj način približićemo turistima mogućnosti koje nudi reka Sava ali i podstaći uspostavljanje linijskog saobraćaja između Šapca i Sremske Mitrovice. U narednom periodu uložićemo sredstva u tehničku dokumentaciju i izgradnju infrastrukture pristaništa. Očekujemo da će pristanište biti završeno do kraja iduće godine, kako bismo ga pustili u operativan rad u sezoni 2023. Pored toga, intenziviraćemo saradnju sa gradskim rukovodstvom, jer želimo da Šabac postane posećena nautička destinacija - rekao je Vuk Perović.

Dodao je da je Agencija započela definisanje mreže marina na Dunavu i Savi i da će Šabac zahvaljujući svojim prirodnim odlikama i kulturno-istorijskim znamenitostima biti razmatran kao jedna od mikrolokacija.

- Završetkom planirane putne infrastrukture i otvaranjem međunarodnog putničkog pristaništa možemo slobodno reći da će Šabac postati grad budućnosti - rekao je gradonačelnik Pajić.


Izvor: ekapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...