S.A.B. Travel obećava povraćaj novca - Probleme izazvali vlasnici kuća u Grčkoj

27. Jun 2018
S.A.B. Travel obećava povraćaj novca - Probleme izazvali vlasnici kuća u Grčkoj

Vlasnik turističke agencije S.A.B travel, Stevan Buđić, tvrdi da su problemi ove firme počeli kada su vlasnici zakupljenih kuća u Grčkoj počeli da odbijaju turiste.

Podsetimo, Nacionalna asocijacija turističkih agencija, YUTA obavestila je javnost da S.A.B. Travel prestaje sa prodajom aranžmana, zbog neslaganja sa ino-partnerima i, kako tvrde, uslova koji su im isti postavili. Više o tome možete pročitati OVDE.

Buđić je, gostujući na televizij Prva, objasnio da su vlasnici četiri kuće, koje je S.A.B zakupila i platila u potpunosti, zaključali vrata svojih kuća za srpske turiste koji je trebalo da u njih uđu i započnu letovanje.

- Prva smena 20. maja je bez ikakvih problema letovala, a onda drugu smenu Grci nisu hteli da prime - kazao je Buđić, dodajući da agencija postoji 26 godina i da ne postoji nikakva želja da se napravi profit na teret korisnika usluga.

Kazao je da su aranžmani prodavani tokom jeseni, zime i proleća i da je uplaćivano gazdama kuća u Grčkoj.

Od druge smene, kojoj je obezbeđen alternativni smeštaj, nastaje haos, tvrdi on.

- Počinje da se priča da S.A.B. nije platio, da loše radi i da prodaja aranžmana kreće da opada. Istovremeno iz Grčke od vlasnika kuća kreću zahtevi da se isplata vrši bržom dinamikom nego što je to bilo dogovoreno. Ja ne mogu njima sada da isplatim sve do 15. avgusta - rekao je Buđić.

Prema njegovim rečima, do sada je vlasnicima vila u Grčkoj isplatio pola miliona evra, a za 1.200 turista plaćeno je letovanje do 20. jula.

Potvrdio je i da je 2.249 plaćenih aranžmana otkazano.

Buđić, koji ne spori svoju odgovornost, istakao je da nijedna agencija koja prodaje aranžmane za Grčku nije obezbeđena i da je 11. juna održan sastanak u YUTA na kojem je ukazano na probleme izbacivanja gostiju iz kuća koje su plaćene.

On je ukazao da je platio i skupe advokate u Solunu zbog ponašanja vlasnika kuća u Grčkoj i najavio je da će uz pomoć garancije putovanja biti izdvojena sredstva da bi mogli da se naplate oštećeni turisti do iznosa garancije, čija je visina 300.000 evra.

Vlasnik turističke agencije S.A.B travel rekao je i da je spreman da obezbedi dodatni novac za to prodajom nekih sredstava agencije. Kako je istakao, svima će biti nadoknađeno između 70 i 100% aranžmana.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...