Ryanair počeo da leti sa banjalučkog aerodroma

31. Oktobar 2018
Ryanair počeo da leti sa banjalučkog aerodroma

Na banjalučki aerodrom je 30. oktobra iz Stokholma sleteo prvi avion Ryanair-a, čime je ova niskotarifna evropska avio-kompanija uspostavila prve letove iz Bosne i Hercegovine.

Avion je tradicionalno dočekan vodenim topovima u prisustvu Željke Cvijanović, predsednice Vlade Republike Srpske, Igora Radojčića, gradonačelnika Banjaluke, Neđe Trninića, ministra saobraćaja i veza RS, Predraga Gluhakovića, ministra trgovine i turizma RS, i drugih zvaničnika.

Kompanija je saopštila da će u zimskom redu letenja saobraćati po dva puta nedeljno za Brisel, Memingen u Nemačkoj i Stokholm.
 
Direktor banjalučkog aerodroma Duško Kovačević rekao je da očekuje da će ove tri linije tokom godine koristiti oko 100 hiljada putnika, što bi garantovalo njihovu ekonomsku isplativost. Dodao je da su u toku i pregovori o otvaranju još nekih linija.

- Ovaj istorijski momenat će olakšati našu komunikaciju sa Evropom i svetom, i imaće odličan uticaj na ekonomske trendove u našoj regiji, a i šire - rekao je Kovačević, prenosi se u saopštenju.
 
Ivana Hanjš izvršna direktorka prodaje Ryanair-a za Evropu najavila je da se u znaku proslave otvaranja novih linija promotivno puštaju u prodaju karte iz Banjaluke od samo 9,99 evra za letove od novembra 2018. do januara 2019, a dostupni su za rezervaciju samo preko internet stranice www.ryanair.com do ponoći u četvrtak 1. novembra.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...