Ruski regioni dolaze u Srbiju

18. Februar 2019
Ruski regioni dolaze u Srbiju

Od 21. do 24. februara 2019. godine, na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u okviru „Dana ruske duhovne kulture u Srbiji“, ruski regioni će predstavljati svoje turističke maršrute.

Na štandu Rusije će biti predstavljeno 9 regiona, među kojima je Kaliningradski, Kalužski, Vladimirski, Tverski, Jaroslavski, Rostovski, Tjumenski, Republika Komi i umetnička radionica „Sofrino Ruske Pravoslavne Crkve“. Takođe svoj turistički potencijal će predstaviti i Državni muzej - svetilište Šolohov.

Rusku delegaciju će predvoditi zamenik ministra Ministarstva kulture Ruske Federacije Olga Jarilova.

Cilj ruskog učešća je promocija turističkih potencijala ruskih regiona, jačanje veze sa profesionalnim turističkim organizacijama, upoznavanje sa novim turističkim proizvodima sa ciljem povećanja tempa rasta turističkog putovanja u Rusiju.

Za profesionalce turističke industrije i predstavnike medija 21. februara održaće se forum na temu razvoja hodočasnog i religioznog turizma. Forum je osmišljen tako da široku javnost i srpske stručne organizacije upozna sa kulturnim i turističkim pravcima razvijenim u ruskim regionima, sa ciljem promovisanja spomenika duhovnog nasleđa.

A zbog činjenice da gastronomski turizam postaje sve popularnija turistička destinacija u Rusiji drugog dana sajma, na ruskom štandu biće održan festival pravoslavne kuhinje gde će biti predstavljena tradicionalna jela regionalnih manastira, a gosti izložbe će moći da isprobaju tradicionalne poslastice regiona učesnika.

Štand Rusije nalazi se u hala 1, štand br. 1311.

Prezentacija na temu razvoja hodočasnog i religioznog turizma održaće se 21. februara, Beogradski Sajam, hala br. 4 - Galerija, u 14 časova.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...