Qatar Airways uvodi Dreamliner na liniju do Beograda

16. Oktobar 2020
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Aviokompanija Qatar Airways uvodi avion većeg kapaciteta na liniju Doha – Beograd. Avion Boeing 787-800 poznat kao Dreamliner sleteće na beogradski aerodrom Nikola Tesla već u ponedeljak 19. oktobra.

Prema planu ovaj avion će biti angažovan na dva leta Qatar Airways-a u oktobru. Osim 19. on će leteti i 26. oktobra na istoj relaciji.

Time je značajno povećan kapacitet linije. Umesto uskotrupnog aviona Airbus A320 sa 132 putnička mesta (12 u biznis i 120 u ekonomskoj klasi), Qatar će za Beograd slati veliki, širokotrupni avion čiji kapacitet je 244 putničkih mesta (22 u biznis i 232 u ekonomskoj klasi).

Kako saznajemo razlog je povećana tražnja na srpskom tržištu. Međutim, nije poznato da li će ovaj avion biti angažovan i u narednom periodu. Za sada su samo ova dva leta promenjena.

Državljani Srbije mogu potpuno slobodno da lete preko Katara u treće zemlje, ali ne mogu da uđu u ovu državu. Nedavno je Katar produžio zabranu ulaska za sve strance do 31. decembra 2020. Izuzetak su jedino državljani Katara i stranci koji imaju boravišnu dozvolu ali uz obavezan karantin. Tranzit preko Međunarodnog aerodroma Hamad u Dohi je potpuno slobodan. Putnicima nije potreban PCR test.

Qatar Airways je nedavno otkazao svoju beogradsku kancelariju i ovde će ostaviti samo nekoliko aerodromskih službenika. U kompaniji je u toku reorganizacija mreže predstavništva širom sveta. Kako smo nezvanično saznali većina kancelarija će biti ugašena dok će se samo nekoliko njih reorganizovati tako da pokrivaju širi region. Tržište Srbije ( a verovatno i cele bivše Jugoslavije) će od sledeće godine tako biti u nadležnosti budućeg regionalnog centra u Rimu.

Služba za odnose sa medijima ove kompanije nam je potvrdila da letovi na liniji Doha – Beograd ostaju i dalje i da trenutno ne postoje planovi da se ona ugasi. Naprotiv, možemo očekivati povećanje broja letova u narednom periodu sa tri na četiri nedeljno, a nije isključeno ni dodatno povećanje kapaciteta sudeći prema najnovijoj odluci da se na dva leta u oktobru ubaci avion Dreamliner.


Izvor: Aviatica

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...