Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu

23. April 2024
Foto: Naslovna strana projekta
Foto: Naslovna strana projekta

U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, Univerziteta u Kragujevcu predstavljen je vodič „Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu.”

Autori vodiča su profesori sa Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, a nastao je u okviru projekta „Preduzmi ideju”, koji Inicijativa „Digitalna Srbija" sprovodi u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID).

Vodič je koncipiran kao esencijalni resurs za sve one koji teže da implementiraju najnovije tehnološke trendove u sektor hotelijerstva i turizma. Od odmorišnog turizma do restoranstva, vodič je putovanje kroz uvide i praktične savete za primenu tehnologija koje mogu znatno poboljšati efikasnost i kvalitet usluga.

- Vodič je logičan rezultat posvećenosti kako Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, tako i Univerziteta u Kragujevcu razvoju startap kulture među studentskom populacijom na čemu se kontinuirano radi poslednje dve godine - ukazuje prof. dr Vladimir Senić, prorektor za inovacije i razvoj na Univerzitetu u Kragujevcu, i dodaje „upravo je ta posvećenost dovela do toga da je Univerzitetu u Kragujevcu dodeljena finansijska podrška od strane Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija za pokretanje tri inovaciona inkubatora - i to u Kraljevu, Čačku i Kragujevcu - čime je Univerzitet postao prepoznatljiv član inovacionog ekosistema u Republici Srbiji.“

Nebojša Bjelotomić, direktor Inicijative „Digitalna Srbija", dodao je: „Turizam i tehnologija su dve oblasti koje konstantno rastu, i kada se inteligentno kombinuju, mogu stvoriti izuzetne prilike za razvoj. „Putovanje kroz TourismTech" predstavlja još jedan korak ka našoj misiji da podržimo inovacije i digitalnu transformaciju u Srbiji."

Vodič je dostupan za besplatno preuzimanje na edukativnoj platformi „Nauči", te ga svi koji žele da novim tehnologijama unaprede svoje karijere i poslovanje u turimu mogu koristiti da prošire svoja znanja.

Izvor: Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Poznati glumac svečano otvara letnju turističku sezonu u Skadarliji
17. Maj 2024
Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije sa zadovoljstvom Vas...
Turizam
Dvorski kompleks otvoren za posete
16. Maj 2024
Promo turom za medije svečano je otvorena ovogodišnja sezona obilazaka Dvorskog...
Turizam
Nedelja turske kuhinje u svetu od 21. do 27. maja
15. Maj 2024
Prihvatajući ukuse i drevne tradicije plodne zemlje, bogata gastronomska kultura Anadolije...
Turizam
Kineski turoperateri upoznaju lepote Srbije i otkrivaju njeno kulturno i prirodno blago
13. Maj 2024
Turistička organizacija Srbije i Air Serbia su domaćini posete grupe kineskih turoperatera u...