Prvomajski uranak na Paliću

26. April 2017
Prvomajski uranak na Paliću

Prvomajski uranak na Paliću se ove godine obeležava 34. put, a manifestacija počinje u subotu 29. aprila i traje do utorka 2. maja. U tom periodu očekuje se nekoliko desetina hiljada posetilaca na Paliću koji će praznike provesti u tradicionalnom vašarskom raspoloženju.

Posetioci će imati priliku da uživaju u luna parku, testiraju se na stazama spretnosti, prisustvuju hranjenju životinja u ZOO vrtu, voze bicikle, rolere ili pešače na maršruti Subotica-Palić. Biće održana i Prvomajska regata u jedrenju i aeromiting. 

Kompletan program manifestacije možete pogledati OVDE.

U tom periodu će biti zatvorene ulice Jožefa Hegediša, Splitska aleja i Olge Penavin i moguće je proći samo uz propusnicu Park Palić-a.

Posetiocima će na raspolaganju biti parkinzi iza hotela Prezident, na prostoru nekadašnjeg auto kampa na Muškom štrandu i u Ritskoj ulici, i tamo će cena dnevnog parkinga iznositi 50 dinara.

Tokom sva četiri dana trajanja manifestacije, obezbeđeno je dežurstvo hitne pomoći i vatrogasaca, koji će biti pozicionirani na parkingu kod restorana Mala gostiona.

Sve servisne informacije, informacije o programu i dešavanjima tokom Prvomajskih praznika, turisti i posetioci moći će da dobiju u Turističko informativnom centru (bivša Tramvajska stanica kod hotela Prezident) i na info pultu na Velikoj terasi.

Turistički informativni centar će raditi 1. i 2. maja od 10 do 18 časova dok će info pult na Velikoj terasi biti postavljen 1. i 2. maja od 10 do 19 časova.

S obzirom da ove godine Palić proslavlja 555. godina od pojavljivanja naziva Palić u pisanim dokumentima u toku je kampanja „555 Palić“ u okviru koje će se deliti promotivni materijal i gosti će moći da se fotografišu i podele slike Palića na društvenim mrežama sa oznakom #555Palic i osvoje nagrade.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...