Prvi „UNIQA Wellness & Spa Fest“ 10. oktobra na Novosadskom sajmu

28. Septembar 2015
Prvi „UNIQA Wellness & Spa Fest“ 10. oktobra na Novosadskom sajmu
Prvi „UNIQA Wellness & Spa Fest“ 10. oktobra na Novosadskom sajmu
Prvi „UNIQA Wellness & Spa Fest“ 10. oktobra na Novosadskom sajmu
Prvi „UNIQA Wellness & Spa Fest“ 10. oktobra na Novosadskom sajmu
Prvi „UNIQA Wellness & Spa Fest“ 10. oktobra na Novosadskom sajmu

Prvi „UNIQA Wellness & Spa Fest“ u Srbiji, posvećen zdravlju i preventivi, biće održan 10. oktobra 2015. u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, pretposlednjeg dana Sajma turizma – najavljeno je u petak, 25. septembra, na konferenciji za novinare u beogradskom Hotelu "Zepter".

- Wellness & spa je potreba svih ljudi koji brinu o svom zdravlju, a ne samo privilegija bogatih i to je ono što želimo da poručimo svima u Srbiji, pre svega, posetiocima prvog međunarodnog "UNIQA Wellness & Spa Festa", koji će biti u prilici da vide neke od najatraktivnijih wellness & spa centara u Srbiji, kao i u inostranstvu, ali i da uživaju u nekim od benefita ove industrije budućnosti - 10. 10. od 10 h u Kongresnom centru Novosadskog sajma – istakla je Ljiljana Rebronja, urednica časopisa "Turistički Svet", autor Festivala.

Ona je podsetila da se o wellness & spa industriji već sada govori kao o turističkoj grani budućnosti, navodeći prognoze Svetske zdravstvene organizacije prema kojoj će do 2030. godine zaštita zdravlja i briga o zdravlju postati najjača svetska industrija i jedan od najvećih pokretača turističkih kretanja.

Akcenat na porodičnom wellnessu

- Zato su promocija zdravih stilova života, širenje wellness filozofije i kulture među najširim slojevima stanovništva, pre svega u porodici, i nastojanje da wellness & spa predstavi kao važan aspekt zdravstvene preventive – osnovni ciljevi ovog projekta sa snažnim etičkim predznakom. Za posetioce smo pripremili mnogo toga: ekskluzivne masaže, najbolje wellnesse, vežbe joge, Tai Chi-a, fitness-a, savete za zdravlje i lepotu, mnogo zanimljivih radionica i prezentacija, degustacije, poklone iznenađenja, susrete s poznatim javnim ličnostima… i sve to besplatno, uz slogan kakav i priliči ovakvoj manifestaciji: "Samo opušteno…" – otkrila je gospođa Rebronja, dodavši da je zemlja partner ovog novog festivala Indija, a generalni pokrovitelj Pokrajinska vlada, dok je ekskluzivni sponzor UNIQA osiguranje, čije ime zato Fest i nosi.

Na festivalu će biti proglašen i prvi wellness ambasador u Srbiji! A šta će se još dešaviti na Festu i o tome šta još očekuje posetioce "UNIQA Wellness & Spa Festa", ispričao je novinarima suorganizator festivala i rodonačelnik wellness koncepta na našim prostorima Peđa Filipović.

- Ovde nije reč samo o masažama i wellness konceptu, nego i o svojevrsnoj filozofiji spoznaje samog sebe i ravnoteži mentalnog, fizičkog i duhovnog, a sve u cilju najlepše i najvažnije investicije koja se zove zdravlje. Razmišljajući kako da objedinimo sve to na ovom divnom druženju koje nas čeka 10. oktobra, složili smo se da bi najbolje bilo da krenemo sa porodičnim wellnessom i pričom kako da negujemo porodicu, kroz užitak u jednoj lepoj emanaciji ljubavi koja nam je svima potrebna – naglasio je osnivač "Wellness akademije Peđa Filipović", i dodao da je za posetioce predstojećeg „UNIQA Wellness & Spa Festa“ pripremio performans koji objedinjuje masažu, poeziju Mike Antića i klasičnu muziku.

- Posebno mi je drago što ćemo na festivalu imati priliku da se susretnemo sa nečim što je i za nas prilično novo, a to je priča o muzikoterapiji i tibetanskim kupkama. Takođe, imaćemo gošću koja se bavi aromaterapijom. Srećan sam što ću moći da vam probližim i nešto što je tek počelo da se inkorporira u naše wellness & spa centre – program „In aqua veritas“, koji obuhvata poseban metod vežbanja u termalnim bazenima. Radionica će biti interaktivna, a predstaviću i moje autorsko delo „Anđeoski dodir vode“ – ceo sistem masaža koji se obavlja u termalnom bazenu, sa pokretima koji objedinjuju šiacu i joga tehnike, kao i muzikoterapiju, što ljudima pruža osećaj kao da se nalaze u posteljici majke – kazao je Filipović.

Porodične ulaznice i Vital klub

U ime domaćina prvog "UNIQA Wellness & Spa Festa", prisutne je pozdravila Gordana Knežević, PR Novosadskog sajma, koja je predstavila predstojeći sajamski blok u Novom Sadu:

- Osim "UNIQA Wellness & Spa Festa", ponovo u istom terminu odvijaće se i Sajam turizma, koji će ponuditi posetiocima mnoštvo turističkih atrakcija, brojne informacije iz kulture i gastronomije, eko, etno i lovnog turizma, kao i cikloturizma. Između ostalog, biće i predstave posvećene medu, kao i seminar „Internet u službi turizma“. Zemlja partner Sajma turizma je Crna Gora, a paralelno sa Sajmom turizma održavaju se i sajmovi koji su posvećeni lovu, ribolovu, sportu, hortikulturi, ekologiji i šumarstvu, pod zajedničkim nazivom LORIST, uključujući i Sajam konjarstva. Važno je istaći da je upravo 10. oktobar, kada se odvija „UNIQA Wellness & Spa Fest“, porodični dan, te će cela porodica sa decom do 16 godina, bez obzira na to koliko ih ima, moći da uđe na Sajam uz jednu kupljenu ulaznicu koja košta samo 300 dinara!

Ekskluzivni sponzor prvog međunarodnog „Wellness & Spa Festa“ je UNIQA osiguranje, u ime kojeg se novinarima obratila direktorka Sektora za korporativno poslovanje Aleksandra Beljić.

- U potpunosti smo prepoznali koncept ovog događaja koji se prvi put organizuje u Srbiji, i želja nam je da ovo partnerstvo bude dugoročno. Mi ćemo upravo pokrivati taj porodični segment, gde smo u saradnji sa Fitness savezom napravili koncepciju za promociju dečijeg zdravlja, očuvanja zdravlja porodice i promocije zdravstvene kulture – istakla je gospođa Beljić, dodavši da UNIQA osiguranje ima dodira sa turizmom i u segmentu putnog zdravstvenog osiguranja, dok se drugi deo saradnje odnosi na oblast zdravlja i wellnessa preko članstva u Vital klubu.

Premijerno na „UNIQA Wellness & Spa Festu“

Na predstojećem „UNIQA Wellness & Spa Festu“, svoju wellness & spa ponudu predstaviće i luksuzni hoteli iz grupacije „A Hoteli“, kao i SB „Merkur“ iz Vrnjačke Banje.

- Hotel „Izvor“ u Aranđelovcu proglašen je prošle godine za najbolji hotel na Balkanu, ne samo zato što ima najprestižniji regionalni wellness centar sa mnoštvom sadržaja i 9 bazena sa mineralnom vodom, već zato što smo mi kao grupacija prepoznali da treba negovati duh i telo, i to od najranijeg uzrasta. Zato su porodični paketi jedni od najtraženijih u našem wellness centru – istakla je Vesna Vlatković, marketing & PR menadžer grupacije „A Hoteli“ i premijerno otkrila da hotel „Sloboda“ u Šapcu uskoro otvara svoj wellness & spa centar, čime će se, po njenim rečima, „Izvor dobre energije preneti i u ovaj hotel“. Ona je istakla da će posetioci UNIQA Wellness & Spa Festa moći prvi da vide kako izgleda ovaj ekskluzivni wellness centar.

Da je SB „Merkur“, otvaranjem centra „Fons Romanus“ 2005. godine, među prvima u Srbiji prepoznala značaj spa & wellness sadržaja, potvrdila je PR menadžerka Bojana Beljić, otkrivši da će se „Merkur“ na predstojećem „UNIQA Wellness & Spa Festu“ predstaviti pod sloganom „Hrana kao lek“, čiji će akcenat biti na proizvodima koji se baziraju na borovnicama sa planine Goč. Ona je podsetila i da je tokom ovog leta “Merkur” objedinio sve svoje centre i otvorio spa centar „Rimski izvor“, najveći u ovom delu Balkana, sa ponudom koja objedinjuje tretmane mineralnom vodom, mineralnim blatom, estetsku medicine, wellness sadžaje, masaže i brojne vodene atrakcije.

Na kraju, ali ne kao manje važno, organizatori su istakli da „UNIQA Wellness & Spa Fest“ ima i humanitarni karakter. Naime, deo prikupljenih sredstava na ovom festivalu biće usmeren slabovidoj deci iz jedne od Medicinskih škola u Novom Sadu, koja se obučavaju za fizioterapeute – buduće kolege onih koji će na ovom Festivalu pokazati svu lepotu i vrednost te progesije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...