Prvi letovi sa niškog aerodroma mogući od 22. maja

18. Maj 2020
Foto: Pixabay/autor Paul Brennan
Foto: Pixabay/autor Paul Brennan

Iako je ranije bilo najavljeno da će shodno epidemiološkoj situaciji aerodromi u Srbiji ponovo početi da funkcionišu od 18. maja, to se ipak neće dogoditi. Niskotarifne avio-kompanije koje obavljaju prevoz putnika sa srpskih aerodroma, još jednom su pomerile datume svojih letova.

Prema rezervacionom sistemu na sajtu mađarskog avio-prevoznika Wizzair, prve letove sa Aerodroma Konstantin Veliki trebalo bi očekivati 22. maja ka Bazelu, 1. juna ka Malmeu, 3. juna ka Beču i 5. juna ka Memingemu. Međutim, prevoz putnika ka tim destinacijama zavisi i od odluka vlada Švajcarske, Švedske, Austrije i Nemačke, pa informaciju treba prihvatiti sa rezervom.

Razvoj situacije u vezi sa pandemijom virusa COVID-19 u Evropi, odrediće i poletanje irskog avioprevoznika Ryanair, koji je takođe odložio početak svojih letova iz Niša. U ovoj aviokompaniji za kraj juna i početak jula planiraju da podignu nivo letenja sa skoro 80 svojih evropskih baza, ali ne u punom kapacitetu. Trenuno, 99% flote Ryanair-a je prizemljeno.

Nacionalni avioprevoznik Air Serbia planira obnovu putničkog saobraćaja letom do Ljubljane 29. maja. U prvim nedeljama juna sa Aerodroma Nikola Tesla poleteće i ka Podgorici, Tivtu, Sarajevu, Banjaluci i Skoplju, a komercijalni let ka Njujorku treba očekivati 6. juna. Prema letnjem redu letenja, 12. juna, Air Serbia bi trebalo da poleti ka Tivtu i sa niškog Aerodroma Konstantin Veliki.

Izvor: Niške vesti / eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...