Promocija turističke ponude Srbije u Indiji

21. Novembar 2019
Foto: TOS
Foto: TOS

Nakom što su Turističke organizacije Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore predstavile zajednički proizvod na najvećem poslovnom događaju u Aziji „ITB Asia“ (16.-18.10.2019.), tokom Međunarodnog sajma turizma u Londonu - World Travel Market WTM 2019 (4.- 6.11.2019.) stigla je dobra vest od Evropske turističke komisije (ETC) da je Srbiji i Crnoj Gori za narednu godinu odobrena realizacija projekta promocije na tržištima Kine, Amerike i Kanade vredna 340.000 evra.

Dobre vesti za turizam Srbije stižu i iz Indije u kojoj je Turistička organizacija Srbije (TOS), u saradnji sa avio-prevoznikom Turkish Airlines, u Mumbaiju i Nju Delhiju prvi put organizovala Roadshow – prezentaciju turističke ponude Srbije praćenu poslovnim radionicama namenjenim predstavnicima indijske turističke privrede.

- Interesovanje je bilo izuzetno veliko. Oko 120 organizatora putovanja i turističkih agenata došlo je na razgovore sa već pripremljenim upitima i predlozima za saradnju. Osim za klasična turistička putovanja i kongresni turizam, Indijci su zainteresovani i za organizaciju podsticajnih putovanja za zaposlene u velikim kompanijama, za organizaciju venčanja u Srbiji, kao i za snimanje filmova u bolivudskoj produkciji - rekla je Marija Labović, direktorka TOS-a.

Podsećamo da je Srbija ukinula vize za turiste iz Indije, i uz podatak TOS-a da je u periodu od januara do septembra ove godine zabeležen porast od 6% u broju dolazaka indijskih turista, u odnosu na isti period prethodne godine, jasno je da je Srbija stvorila preduslove da se solidno pozicionira na jednom od najbrže rastućih emitivnih turističkih tržišta na svetu.

Izvor: ISTN

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...