Promocija Srbije pod brendom „Maruška“

04. Oktobar 2016
Foto: Promo
Foto: Promo

Na ovogodišnjoj Olimpijadi u Riju srpski sportisti zablistali su ne samo rezultatima, već i svojim autentičnim stajlingom, na najbolji način promovišući Srbiju. Zvanična ešarpa i kravata olimpijskog tima Srbije ekskluzivna su kolekcija firme "Maruška" iz Preljine kod Čačka, nastala u saradnji sa olimpijskim dizajnerskim timom, kao deo čvrstog partnerstva s Olimpijskim komitetom Srbije.
 
Unikatni motivi i jedinstvena ručna završna obrada učinili su „Marušku“ liderom u oblasti modnih detalja na srpskom i evropskom tržištu. Svilene proizvode ekskluzivnog dizajna sa njenim potpisom već nose brojne ugledne ličnosti, a već dugo neizostavni su deo uniformi i reprezentacija u najpoznatijim i najvećim kompanijama i van Srbije. Tako su se na listi deset najboljih uniformi kabinskog osoblja svetskih avio-kompanija, koju je 2015. godine objavio francuski časopis Marie France, na drugom mestu našle uniforme kompanije "Air Serbia", čije stjuardese nose marame „Maruška“.

U mnoge kreacije Maruška Topalović utkala je tradicionalne motive i na taj način najbolje prezentovala kulturno i prirodno blago Srbije. Maruškina ešarpa "Beli anđeo" predstavljena je i na Berlinskom sajmu turizma, jednom od najvećih u svetu, a marame sa motivima Čačka, kao unikatni suveniri, veoma su zapaženi na domaćim sajmovima turizma. U posebnim kolekcijama Studio „Maruška“ izradio je ekskluzivne suvenire za Narodni muzej Crne Gore, a na ešarpama vrhunskog kvaliteta našli su se i motivi inspirisani radom umetnika iz Kovačice.

Jedinstveni modni detalji bili su i jedan od ekskluzivnih zvaničnih poklona Republike Srbije na svetskoj izložbi EXPO Milano 2015. godine. Modni detalji kreirani u Studiu „Maruška“ poklanjani su u raznim prilikama mnogobrojnim privrednim, političkim i diplomatskim delegacijama, a nedavno su specijalan poklon Maruške Topalović dobili i princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola. Iz porodične firme Topalovića u Preljini kraj Čačka, gde godišnje nastane više od 20 hiljada marama, ešarpi i kravata, proizvodi sa posebnom pričom pronašli su put do kupaca na svim kontinentima. Nose ih predsednici država, ambasadori, umetnici, sportisti… Tako svi oni i ne znajući doprinose promociji Srbije, na kojoj već godinama s ljubavlju radi Maruška Topalović.

Autor: Silvija Pašajlić

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...