Promocija Srbije na Međunarodnoj turističkoj berzi "MITT 2016" u Moskvi

22. Mart 2016
foto: pixabay
foto: pixabay

Turistička organizacija Srbije objediniće nastup turizma Srbije na Međunarodnoj turističkoj berzi "MITT 2016", koja se održava u Moskvi od 23. do 26. marta. Za potrebe predstavljanja turizma Srbije zakupljen je izložbeni prostor veličine 80 m2, navodi se u saopštenju.

Pored Turističke organizacije Srbije, na štandu će svoju ponudu predstaviti i turističke organizacije Beograda, Vojvodine, Zlatibora i Niša, Regionalna razvojna agencija Zapadne Srbije, organizatori putovanja "Glob Metropoliten Tours", "Luna travel", "Omniturs", "7-TUR", "R-TURS", "Apelsin", "Geometria", "Otava" i "Kon Tiki / Big Blue", hoteli "Moskva" iz Beograda i "Premier Aqua" iz Vrdnika, kao i banje Prolom, Lukovska i Atomska.

Kao najinteresantniji proizvodi za ruske turiste posebno će se promovisati kratki odmori u gradovima, ponude banja i spa centara, muzičke manifestacije, priroda i kulturno nasleđe Srbije. U okviru promocije kulturno-istorijskog nasleđa na štandu će biti organizovana prezentacija slikanja ikona.

Uoči sajma održaće se konferencija za novinare i master klas - prezentacija pripreme specijaliteta srpske kuhinje u prostorijama poznatog turističkog i gastronomskog časopisa "Hleb i so".

Na štandu turizma Srbije će, tokom trajanja sajma, biti organizovana i radionica na kojoj će se sresti srpski i ruski organizatori putovanja u cilju uspostavljanja kontakata i pripreme programa odmora u Srbiji za ruske turiste.

Tokom održavanja sajma u Moskvi, u organizaciji Ministarstva kulture Ruske Federacije, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Turističke organizacije Srbije, održaće se i sastanak predstavnika avio kompanija i organizatora putovanja iz Rusije i Srbije, na kome će se dogovarati modaliteti buduće saradnje i načini privlačenja većeg broja ruskih turista u Srbiju.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...