Proglašeni najbolji aerodromi na svetu

29. Mart 2019
Proglašeni najbolji aerodromi na svetu

Međunarodna agencija za rejting u vazdušnom saobraćaju Skytrax objavila je listu top 15 svetskih aerodroma, na kojoj prvo mesto zauzima aerodrom Čangi u Singapuru, dok je minhenski najbolje rangiran aerodrom u Evropi.

U obrazloženju nagrade navodi se da singapurska vazdušna luka osim što predstavlja jedno od najprometnijih tranzitnih čvorišta u jugoistočnoj Aziji, prepoznatljiva je po svojoj jedinstvenoj arhitekturi, efikasnom radu, luksuznim sadržajima i raznovrsnim mogućnostima za kupovinu.

S druge strane, minhenski aerodrom iako vodići na evropskom kontinentu, zauzeo je tek sedmo mesto na ovoj rang listi iza azijskih aerodroma kao što su i tokijski Haneda, južnokorejski Inčon, katarski Hamad, hongkongški aerodrom i japanski Chubu Centrair.

Pored minhenskog, od evropskih aerodroma u top 15 izdvojili su se i londonski Hitrou, ciriški aerodrom, aerodrom u Frankfurtu, Shiphol u Amsterdamu, kao i aerodrom u Kopenhagenu.

Beogradski aerodrom popeo se sa prošlogodišnjeg šestog na peto mesto na listi najboljih aerodroma istočne Evrope. Ispred aerodroma "Nikola Tesla" nalaze se aerodormi u Budimpešti, Talinu, Kijevu i Bukureštu, a slabije rangirani su aerodrom u glavnom gradu Gruzije, zatim aerodomi u Rigi, Bratislavi, Zagrebu i Sofiji.

Neki od glavih kriterijuma pri selekciji bili su dostupnost wifi konekcije i uređaja za punjenje energije, cene i raznovrsnost usluga, ljubaznost i veštine osoblja, čistoća, lakoća tranzita i ostalo, prenose agencije.

Izvor: biznisinfo

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...