Proglašeni najbolji aerodromi na svetu

29. Mart 2019
Proglašeni najbolji aerodromi na svetu

Međunarodna agencija za rejting u vazdušnom saobraćaju Skytrax objavila je listu top 15 svetskih aerodroma, na kojoj prvo mesto zauzima aerodrom Čangi u Singapuru, dok je minhenski najbolje rangiran aerodrom u Evropi.

U obrazloženju nagrade navodi se da singapurska vazdušna luka osim što predstavlja jedno od najprometnijih tranzitnih čvorišta u jugoistočnoj Aziji, prepoznatljiva je po svojoj jedinstvenoj arhitekturi, efikasnom radu, luksuznim sadržajima i raznovrsnim mogućnostima za kupovinu.

S druge strane, minhenski aerodrom iako vodići na evropskom kontinentu, zauzeo je tek sedmo mesto na ovoj rang listi iza azijskih aerodroma kao što su i tokijski Haneda, južnokorejski Inčon, katarski Hamad, hongkongški aerodrom i japanski Chubu Centrair.

Pored minhenskog, od evropskih aerodroma u top 15 izdvojili su se i londonski Hitrou, ciriški aerodrom, aerodrom u Frankfurtu, Shiphol u Amsterdamu, kao i aerodrom u Kopenhagenu.

Beogradski aerodrom popeo se sa prošlogodišnjeg šestog na peto mesto na listi najboljih aerodroma istočne Evrope. Ispred aerodroma "Nikola Tesla" nalaze se aerodormi u Budimpešti, Talinu, Kijevu i Bukureštu, a slabije rangirani su aerodrom u glavnom gradu Gruzije, zatim aerodomi u Rigi, Bratislavi, Zagrebu i Sofiji.

Neki od glavih kriterijuma pri selekciji bili su dostupnost wifi konekcije i uređaja za punjenje energije, cene i raznovrsnost usluga, ljubaznost i veštine osoblja, čistoća, lakoća tranzita i ostalo, prenose agencije.

Izvor: biznisinfo

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....