Proglašena najbolja nova turistička atrakcija u Evropi

07. Oktobar 2022
Kuća mađarske muzike, foto: Nacionalna turistička organizacija Mađarske
Kuća mađarske muzike, foto: Nacionalna turistička organizacija Mađarske

Nedavno otvorena Kuća mađarske muzike u Budimpešti osvojila je titulu vodeće nove turističke atrakcije u Evropi za 2022. godinu na takmičenju World Travel Awards, koje se često naziva i Oskarom u turizmu.

Prestižna manifestacija World Travel Awards, ove godine održana je po 29. put, a pobednici u različitim kategorijama svetskog turizma objavljeni su 1. oktobra na svečanoj ceremoniji u Majorki.

Na ovom takmičenju, koje se tradicionalno održava od 1993. godine nagrađuje se izvrsnost u turizmu, nominacije pristižu sa svih kontinenata, a pobednik se bira glasanjem publike, koju čine kako profesionalci iz oblasti turizma i predstavnici medija, tako i posetioci manifestacije.

Kuća mađarske muzike je svečano otvorena početkom 2022 u okviru projekta Liget. Ovo neobično zdanje, sa otvorima u krovu koji nalikuju na kratere, inspirisanim različitim oblicima zvučnih talasa, projektovao je poznati japanski arhitekta Sou Fudžimoto.

U kategoriji u kojoj je Kuća mađarske muzike pobedila na World Travel Awards takmičenju bile su nominovane još četiri turističke znamenitosti: Muzej Igre prestola iz Severne Irske, Kuća Hansa Kristijana Andersena iz Danske, Žičara Sljeme iz Hrvatske, kao i Humbolt forum iz Berlina.

Iako je otvorena manje od godinu dana, Kuća mađarske muzike već je dobila više međunarodnih priznanja: najbolja javna zgrada u Evropi, najbolja javna zgrada na međunarodnoj sceni priznanje od International Property Awards, najbolja investicija u muzičke svrhe na svetu od američkog Music Cities Awards-a i glavna nagrada žirija na međunarodnoj izložbi nekretnina MIPIM. Ovo muzičko zdanje može se pohvaliti i sa preko 700.000 posetilaca do sada.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...