Proglašena najbolja low cost avio-kompanija u 2019. godini

19. Septembar 2019
Proglašena najbolja low cost avio-kompanija u 2019. godini

Na svečanoj ceremoniji dodele nagrada Evropske vazduhoplovne industrije u okviru Evropske vazduhoplovne konvencije, održanoj 17. septembra u Viljnusu za najbolju niskotarifnu avio-kompaniju u 2019. godini, proglašen je Wizz Air.

Preko 150.000 pojedinaca je glasalo za komercijalne avio-kompanije u svetu, navodi se u saopštenju ove kompanije.

U proteklih dvanaest meseci Wizz Air je prevezao preko 37 miliona putnika na svojim niskotarifnim letovima do 151 destinacije u 44 zemlje, što predstavlja rast od 16% u odnosu na prethodnu godinu. Wizz Air je posvećen pružanju kvalitetnih usluga svim svojim putnicima od rezervacije leta do kraja putovanja. Ova avio-kompanija, navodi se u saopštenju, neprestano radi na razvoju jednostavnih onlajn rešenja koja putovanja čine prijatnijim.

Dodaje se da Wizz Air ima jednu od najmlađih flota u Evropi koja se trenutno sastoji od 119 aviona prosečne starosti 4,7 godina.

- Zahvaljujući tome, ova avio-kompanija je "najzeleniji" avio-prevoznik u Evropi, sa emisijom od samo 57,7 grama CO2 po putniku na svaki pređeni kilometar zabeleženom u avgustu 2019. godine. Kompanija trenutno ima ukupno 271 poručenih aviona tipa Airbus A321neo i Airbus A321XLR - kaže se u dopisu kompanije i dodaje da će sa ovim novim letelicama, nastaviti da istovremeno unapređuje efikasnost i smanjuje ekološki uticaj za jednu trećinu po putniku tokom naredne decenije.

Ističe se i da avion tipa Airbus A321neo, čijih šest primeraka već leti za Wizz, podrazumeva najnovije tehnologije u avio-industriji. Može se pohvaliti smanjenjem buke za 50 i potrošnje goriva za 20%, kao i emisijama oksida azota manjim za čak 50%.

- Čast nam je što su nas naši cenjeni putnici prepoznali kao Najbolju niskotarifnu avio-kompaniju u 2019. godini, pored toga što smo nedavno osvojili Nagradu za najbolju niskotarifnu avio-kompaniju u centralnoj i istočnoj Evropi i Nagradu za avio-kompaniju 2019. godine i dobili ocenu bezbednosti od sedam zvezdica. Ova nagrada još jednom potvrđuje da smo na pravom putu i da mnogi naši putnici cene predan rad i posvećenost našeg izuzetnog Wizz tima. Ostajemo posvećeni ponudi najjeftinijih avio-karata i sve široj mreži destinacija uz flotu koja se bliži broju od 300 najsavremenijih letelica - izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor kompanije Wizz Air Holding.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...