Proglašena Mis turizma Srbije 2020/21.

08. Mart 2021
Mis turizma Srbije Katarina Stevanović; photo: Siniša Živković
Mis turizma Srbije Katarina Stevanović; photo: Siniša Živković

U organizaciji Miss Tourism World Serbia, a pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, u nedelju je, na završnoj manifestaciji uživo na TV Happy, u emisiji Prelo u našem sokaku, proglašena Mis turizma Srbije koja će predstavljati našu zemlju na ovogodišnjem izboru za Mis turizma sveta. Nova ambasadorka turizma Srbije je Katarina Stevanović (19 godina), studentkinja Muzičke akademije, iz Kraljeva. Ovogodišnju Mis turizma svečano je proglasio dr Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

U finalnom izboru učestvovalo je 18 devojaka iz raznih krajeva Srbije, a uz Mis turizma Srbije, koju je publika proglasila i za Mis internet, i njene pratilje, izabrane su i Mis vinskog turizma, Mis banjskog turizma i Mis ekologije. 

Direktor Miss Tourism World Serbia Dragan Ćoso istakao je tim povodom da su aktivnosti vezane za izbor Mis turizma Srbije za Mis sveta, započete još 1. marta 2020. godine, s ciljem što efikasnije promocije naše turističke ponude, kako u zemlji, tako i u regionu i svetu.

- Najave, kastinge, promocije, snimanja, i druge aktivnosti koje smo sprovodili u predstavljanju našeg projekta, organizovali smo pod sloganom “Lepota dolazi iz  Srbije“. Formirali smo žiri čiji su članovi bili novinari iz raznih magazina, internet portala, tabloida, predstavnici iz oblasti turizma, kao i poznate ličnosti iz javnog i kulturnog života. Uz saradnju sa nacionalnom TV „ Happy“, emisijom Prelo u našem sokaku, kao i sa brojnim drugim medijima koji su tokom šest nedelja bili podrška izboru Mis turizma Srbije, u nedelju 7. marta, u živom programu, izabrana je konačno Mis turizma Srbije za 2020/21. godinu pod licencom Miss Tourism World – kaže Dragan Ćoso, najavljujući da će izbor za Mis turizma sveta biti organizovan krajem ove godine ali se još ne zna gde. 

 
 
 
 
 
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...