Proglašena avio-kompanija sa najboljom uslugom na svetu

27. Oktobar 2022
Foto: Promo
Foto: Promo

Najveće međunarodno vazduhoplovno udruženje koje se bavi ocenom putničkog zadovoljstva u avijaciji (APEX) dodelilo je juče KLM-u, drugu godinu za redom, nagradu za avio-kompaniju sa najboljom uslugom na svetu za 2023. godinu (2023 APEX World Class Award). Prema mišljenju putnika i stručnog žirija usluga koju pruža holandska avio-kompanija KLM dobila je najviše ocene.

APEX World Class Award je jedno od najvećih priznanja u avijaciji, a ocenjuje dostignuća avio-kompanija u sledećim oblastima: bezbednost, usluga na letu i održivo poslovanje. Prema rečima APEX stručnog žirija: „Iskustva putnika na zemlji (na aerodromima), u salonima i tokom brojnih letova bila su impresivna. Zaposleni u KLM-u bili su iskreni, ljubazni i predusretljivi prema svim putnicima. Ove kvalitete doživljavamo kao sastavni deo poslovne kulture KLM-a.”

- S obzirom na operativne izazove sa kojima smo se susretali na amsterdamskom aerodromu Shiphol i u samom KLM-u, i imajuću u vidu jaku konkurenciju u avio-saobraćaju, počastvovani smo što je KLM ponovo osvojio Nagradu za avio-kompaniju sa najboljom uslugom na svetu. KLM se trudi da udobno i bezbedno preveze svoje putnike do njihovih odredišta. Održivo poslovanje je, takođe, jedan od naših prioriteta u okviru koga kupujemo nove efikasnije avione, smanjujemo težinu na letu tamo gde je to moguće i ulažemo u proizvodnju i kupovinu održivog avio-goriva. Činjenica da nas putnici i stručni žiri tako visoko ocenjuju predstavlja kompliment za sve zaposlene u KLM-u, ali i motivaciju da nastavimo sa unapređenjem naših usluga - izjavio je But Krejken (Boet Kreiken), izvršni potpredsednik za putničko iskustvo u KLM-u.

APEX je najveće međunarodno vazduhoplovno udruženje koje se bavi ocenom putničkog zadovoljstva u avijaciji i broji gotovo 500 članova: vodeće svetske avio-kompanije, avio-alijanse, aerodrome, snabdevače u avijaciji i liznig kompanije. Pored KLM-a, APEX je dodelio nagrade i sledećim avio-kompanijama Japan Airlines, Qatar Airways, Emirates, Xiamen Airlines, Singapore Airlines, Saudia i Turkish Airlines. Da bi uopšte mogla da se nađe među kandidatima za dobijanje APEX World Class Award, avio-kompanija već prethodno mora biti od strane putnika ocenjena najvišom ocenom od pet zvezdica.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...