Predstavnici turističke privrede i medija iz Kine u poseti Srbiji

29. Oktobar 2018

U cilju promocije turističkih potencijala Srbije kao atraktivne turističke destinacije, Turistička organizacija Srbije (TOS) u toku oktobra i novembra 2018. godine organizuje studijske posete, kako predstavnika turističke privrede, tako i medija iz Kine.
 
U saradnji sa avio kompanijom Turkish Airlines, TOS je organizovao studijsku posetu novinarke iz Hong Konga, Wing Liu, u periodu od 15. do 21. oktobra 2018. godine. Tokom ove posete novinarka Weekly, East Week i Gourmet Traveller је imala priliku da se upozna sa „city break“ ponudom Beograda. Takođe, TO Vojvodina predstavila je turističke čari Novog Sada, Subotice i salaša, a poseta jezeru Palić i poznatoj vinariji „Zvonko Bogdan“ dodatno je obogatila obilazak poznate novinarke. 
 
Novinari jednog od najčitanijih medija u Kini, magazina Traveler, imali su priliku da u periodu od 22. do 28. oktobra posete Novi Sad, Sremske Karlovce, Suboticu, Beograd, Kraljevo, manastire Žiča i Studenica, Novi Pazar, manastire Đurđevi stupovi i Sopoćani, Sjenicu, etno selo Sirogojno, Zlatibor, Mokru Goru, etno selo Drvengrad, Topolu i Oplenac.
 
TOS je u saradnji sa Evropskom turističkom komisijom, a u cilju promocije godine turizma EU i Kine, organizovao i studijsku posetu grupe najvećih organizatora putovanja iz Kine u periodu od 25. da 28. oktobra 2018. godine.

Prilikom posete Srbiji organizatori putovanja: JSBC International Tour Service, CITIC Travel Shangai, Clubmay travel service, Chengdu Starry International Travel Service, Deluxe Mice Tour&Luxury travel, Beijing Longway International Service, Shanghai Jinjiang Travel Holding, Beijing Wanda Global Tour Travel Service, Shangai Wanda International Tourism Service i Beijing Grand Vision Travel Service Corop imali su priliku da obiđu Beograd, Novi Sad, Suboticu i Palić.

S obzirom da su moderne tehnologije od izuzetne važnosti kada su informacije za turiste iz Kine u pitanju, bloger i influenser KOL i jedan od najpoznatijih aero fotografa koji sarađuje sa kineskom nacionalnom televizijom Chen Cheng posetiće Srbiju u periodu od 1. do 7. novembra 2018. godine i preneti svoje utiske u posebnoj emisiji posvećenoj Srbiji, sa akcentom na predele od Đerdapa do Uvca. Niš, jedna od naših najznačajnijh city break destinacija, takođe će prezentovati svoju bogatu turističku ponudu, a gost iz Kine će imati prilike da obiđe Nišku tvrđavu i Kazanđijsko sokače, te da se oproba u pravljenju bureka.
 
Cilj organizovanja studijskih putovanja je podizanje vidljivosti turističke ponude naše zemlje na kineskom tržištu preko medija i digitalnih tehnologija kao i dalje jačanje pozicije u itinererima kineskih organizatora putovanja.
 
Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, za prvih osam meseci 2018. godine Srbija je ostvarila rast broja noćenja kineskih turista od 104%, kao i rast broja dolazaka kineskih turista od 92%.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...