Predstavnici turističke privrede i medija iz Kine u poseti Srbiji

29. Oktobar 2018

U cilju promocije turističkih potencijala Srbije kao atraktivne turističke destinacije, Turistička organizacija Srbije (TOS) u toku oktobra i novembra 2018. godine organizuje studijske posete, kako predstavnika turističke privrede, tako i medija iz Kine.
 
U saradnji sa avio kompanijom Turkish Airlines, TOS je organizovao studijsku posetu novinarke iz Hong Konga, Wing Liu, u periodu od 15. do 21. oktobra 2018. godine. Tokom ove posete novinarka Weekly, East Week i Gourmet Traveller је imala priliku da se upozna sa „city break“ ponudom Beograda. Takođe, TO Vojvodina predstavila je turističke čari Novog Sada, Subotice i salaša, a poseta jezeru Palić i poznatoj vinariji „Zvonko Bogdan“ dodatno je obogatila obilazak poznate novinarke. 
 
Novinari jednog od najčitanijih medija u Kini, magazina Traveler, imali su priliku da u periodu od 22. do 28. oktobra posete Novi Sad, Sremske Karlovce, Suboticu, Beograd, Kraljevo, manastire Žiča i Studenica, Novi Pazar, manastire Đurđevi stupovi i Sopoćani, Sjenicu, etno selo Sirogojno, Zlatibor, Mokru Goru, etno selo Drvengrad, Topolu i Oplenac.
 
TOS je u saradnji sa Evropskom turističkom komisijom, a u cilju promocije godine turizma EU i Kine, organizovao i studijsku posetu grupe najvećih organizatora putovanja iz Kine u periodu od 25. da 28. oktobra 2018. godine.

Prilikom posete Srbiji organizatori putovanja: JSBC International Tour Service, CITIC Travel Shangai, Clubmay travel service, Chengdu Starry International Travel Service, Deluxe Mice Tour&Luxury travel, Beijing Longway International Service, Shanghai Jinjiang Travel Holding, Beijing Wanda Global Tour Travel Service, Shangai Wanda International Tourism Service i Beijing Grand Vision Travel Service Corop imali su priliku da obiđu Beograd, Novi Sad, Suboticu i Palić.

S obzirom da su moderne tehnologije od izuzetne važnosti kada su informacije za turiste iz Kine u pitanju, bloger i influenser KOL i jedan od najpoznatijih aero fotografa koji sarađuje sa kineskom nacionalnom televizijom Chen Cheng posetiće Srbiju u periodu od 1. do 7. novembra 2018. godine i preneti svoje utiske u posebnoj emisiji posvećenoj Srbiji, sa akcentom na predele od Đerdapa do Uvca. Niš, jedna od naših najznačajnijh city break destinacija, takođe će prezentovati svoju bogatu turističku ponudu, a gost iz Kine će imati prilike da obiđe Nišku tvrđavu i Kazanđijsko sokače, te da se oproba u pravljenju bureka.
 
Cilj organizovanja studijskih putovanja je podizanje vidljivosti turističke ponude naše zemlje na kineskom tržištu preko medija i digitalnih tehnologija kao i dalje jačanje pozicije u itinererima kineskih organizatora putovanja.
 
Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, za prvih osam meseci 2018. godine Srbija je ostvarila rast broja noćenja kineskih turista od 104%, kao i rast broja dolazaka kineskih turista od 92%.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...