Povezivanje najeminentnijih institucija medicinskog turizma - Merkurovi predstavnici na međunarodnom kongresu u Indiji

13. Novembar 2019
Povezivanje najeminentnijih institucija medicinskog turizma - Merkurovi predstavnici na međunarodnom kongresu u Indiji

 Rukovodilac marketinga Miodrag Miljković i referent marketinga Srđan Kožetinac, deo su delegacije iz Srbije koja je posetila Međunarodni kongres medicinskog turizma koji se održava 13. –  15. novembra u Indiji, pod nazivom Prednosti zdravstvene nege. Ovaj događaj okupio je delegacije iz preko 70 zemalja u cilju razmene iskustava, povezivanja ljudi i stvaranja novih poslovnih prilika kada je medicinski turizam u pitanju. Kongres je danas svečano otvorila Devlina Chakavatri iz FICCI – Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry.

Tim Merkura imaće preko dvadeset B2B susreta, sa predstavnicima zdravstvenih institucija, turističkim operaterima i predstavnicima medija. Jedan od sastanaka biće održan sa predstavnicima Apollo Hospital, vodećim centrom za zdravstve usluge u Aziji koji uključuje bolnice, apoteke, klinike za primarnu negu i dijagnostiku. Tema sastanka biće saradnja u oblasti dijabetesa, gde  Merkur poseduje veliko znanje i iskustvo obzirom da je Nacionalni centar za dijabetes u Srbiji.
 
Delegaciju iz Srbije uz Merkurov tim čine vrhunski stručnjaci zdravstva Srbije: prof. dr Dragan Popović iz Kliničkog Centra Srbije, prof. dr Vladimir Jakovljević, dekan Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu i prof. dr Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije. Tokom sutrašnjeg dana delegacija će biti u prilici da obiđe medicinski fakultet Sharda, vodeću obrazovnu instituciju u Indiji i upozna se sa načinom i organizacijom rada.
 
Ovaj događaj otvara mnoge mogućnosti za saradnju i razvoj za sve učesnike, uzimajući u obzir da se Indija pozicionirala kao liderska destinacija za pacijente širom sveta, uz konstantni rast priliva od medicinskog turizma. Lečenje svetske klase i najsavremenije bolnice u Indiji stvorili su vrlo povoljnu atmosferu za pacijente jer se koriste najbolji objekti za njihovo lečenje.
 
Industrija medicinskog turizma pojavila se kao jedan od najbrže rastućih segmenata turističke industrije uprkos globalnoj ekonomskoj krizi. Prema podacima Indija je vodeća destinacija medicinskog turizma u Aziji sa preko 500.000 stranih pacijenata, što donosi ovoj zemlji značajne prihode. Indija se u pružanju usluga ima dvostruki cilj: „ljubaznosti u turizmu“ i „fokus na pacijentu“.
 
Događaj ima za cilj da prikaže Indiju i njenu ogromnu bazu medicinskih sposobnosti, i stvori mogućnosti za zdravstvenu saradnju između zemalja učesnica.
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...