Povećava se broj niskobudžetnih avio-kompanija u BiH

04. April 2019
Povećava se broj niskobudžetnih avio-kompanija u BiH

Kada je reč o avio-saobraćaju, na aerodromima širom BiH u poslednjih nekoliko godina može se videti sve više aviona brojnih niskobudžetnih avio-kompanija. Povećanje broja avio-prevoznika prisutnih u našoj državi direktno je dovelo i do proširenja ponude, ali i do snižavanja cena za brojne linije.

Avio-kompanije kao što su Wizz Air, Ryanair, Laudamotion, Eurowings i Pegasus samo su neki od niskobudžetnih prevoznika koji se mogu pohvaliti bogatom ponudom kada je reč o jeftinim letovima, a neki od njih polaze i iz Sarajeva, Mostara, Tuzle i Banja Luke. Iz ovih gradova građani će moći da otputuju u čak 29 evropskih metropola u Hrvatskoj, Grčkoj, Nemačkoj, Austriji, Holandiji, Belgiji, Turskoj pa čak i Švedskoj i Norveškoj.

Tačnije, s Međunarodnog aerodroma Sarajevo avioni navedenih kompanija će leteti za Atinu, Berlin, Budimpeštu, Istanbul, Keln, Oslo i Štutgart. Kada je reč o Mostaru, biće uvedene tri linije i to do Zagreba, Štutgarta i Dizeldorfa.

Iz Tuzle će avioni navedenih niskobudžetnih kompanija leteti za Bazel, Beč, Berlin, Bilund, Dortmund, Ajndhoven, Frankfurt, Fridrihshafen, Geteborg, Karlsrue/Baden-Baden, Keln, Malme, Memingen i Štokholm, dok će s Aerodroma Banja Luka avioni saobraćati do Berlina, Brisela, Memingena i Štokholma.

Kada govorimo o letovima u jednom smeru, najpovoljnija će biti karta od Banje Luke do Berlina i koštaće samo osam evra. Međutim, kada je reč o boravku između 7 i 14 dana, cena povratne avionske karte na prethodno spomenutoj relaciji iznosiće neverovatnih 20 evra.

Prvi letovi ove sezone počinju već 3. aprila, a ove avio-kompanije rezervacije primaju sve do kraja godine.

Izvor: seebiz

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...