Povećava se broj niskobudžetnih avio-kompanija u BiH

04. April 2019
Povećava se broj niskobudžetnih avio-kompanija u BiH

Kada je reč o avio-saobraćaju, na aerodromima širom BiH u poslednjih nekoliko godina može se videti sve više aviona brojnih niskobudžetnih avio-kompanija. Povećanje broja avio-prevoznika prisutnih u našoj državi direktno je dovelo i do proširenja ponude, ali i do snižavanja cena za brojne linije.

Avio-kompanije kao što su Wizz Air, Ryanair, Laudamotion, Eurowings i Pegasus samo su neki od niskobudžetnih prevoznika koji se mogu pohvaliti bogatom ponudom kada je reč o jeftinim letovima, a neki od njih polaze i iz Sarajeva, Mostara, Tuzle i Banja Luke. Iz ovih gradova građani će moći da otputuju u čak 29 evropskih metropola u Hrvatskoj, Grčkoj, Nemačkoj, Austriji, Holandiji, Belgiji, Turskoj pa čak i Švedskoj i Norveškoj.

Tačnije, s Međunarodnog aerodroma Sarajevo avioni navedenih kompanija će leteti za Atinu, Berlin, Budimpeštu, Istanbul, Keln, Oslo i Štutgart. Kada je reč o Mostaru, biće uvedene tri linije i to do Zagreba, Štutgarta i Dizeldorfa.

Iz Tuzle će avioni navedenih niskobudžetnih kompanija leteti za Bazel, Beč, Berlin, Bilund, Dortmund, Ajndhoven, Frankfurt, Fridrihshafen, Geteborg, Karlsrue/Baden-Baden, Keln, Malme, Memingen i Štokholm, dok će s Aerodroma Banja Luka avioni saobraćati do Berlina, Brisela, Memingena i Štokholma.

Kada govorimo o letovima u jednom smeru, najpovoljnija će biti karta od Banje Luke do Berlina i koštaće samo osam evra. Međutim, kada je reč o boravku između 7 i 14 dana, cena povratne avionske karte na prethodno spomenutoj relaciji iznosiće neverovatnih 20 evra.

Prvi letovi ove sezone počinju već 3. aprila, a ove avio-kompanije rezervacije primaju sve do kraja godine.

Izvor: seebiz

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...