Potpisan ugovor za 12 avio-linija od javnog interesa iz Niša

10. Maj 2019
Potpisan ugovor za 12 avio-linija od javnog interesa iz Niša

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i generalni direktor avio-kompanije Air Serbia Dankan Nejsmit potpisali su juče Ugovor o pružanju usluge obavljanja avio-prevoza na linijama proglašenim za linije od javnog interesa, koji će omogućiti povezivanje deset manje razvijenih okruga u Srbiji sa najrazvijenijim delovima Nemačke, Austrije, Italije, ali i sa Mađarskom, Švedskom, Slovenijom i Crnom Gorom.

Očekuje se da od 15. jula krenu nove linije sa niškog aerodroma i to ka Nemačkim gradovima Nirnberg, Frankfurt/Han, Hanover, Fridrihshafen i Кarlsrue, ka Austriji do Salcburga, ka Italiji za Rim i Bolonju, ka Mađarskoj do Budimpešte, Švedskoj do Geteborga, Sloveniji za Ljubljanu i ka Tivtu u Crnoj Gori, navedeno je u saopštenju ministarstva.

Podseća se da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovelo međunarodni tender za izbor avio-prevoznika za 12 linija od javnog interesa, na kojem je izabrana domaća avio-kompanija.

Pomoćnik ministarke za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić je izjavio da je Vlada Srbije donela odluku o uvođenju linija od javnog interesa, što je u skladu sa evropskim praksama i regulativama, kako bi se pružila pomoć manje razvijenim regionima, odnosno regionima čiji je BDP ispod 75% republičkog proseka.

- Na ovaj način podstičemo brži privredni razvoj južne i istočne Srbije, povezivanje sa našom dijasporom, u kojoj se procenjuje da živi oko 1,2 miliona naših ljudi, ali i dalji razvoj turizma - kazao je on.

Izvor: Beta

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...