Potpisan sporazum o digitalizaciji turističke ponude Srbije

12. Mart 2021
Golubački grad / Izvor: Turistički Svet /fototeka/
Golubački grad / Izvor: Turistički Svet /fototeka/
Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić potpisale su Sporazum o obrazovanju Zajedničkog tela za realizaciju aktivnosti u oblasti digitalizacije turističke ponude Srbije, saopšteno je iz Vlade.
 
Gojković je navela da će zadatak njenog ministarstva biti da proizvodi multimedijalne i digitalne sadržaje u oblastima kulturnog nasleđa, savremenog stvaralaštva i svega onoga što može da pospeši turističku ponudu zemlje.
 
- Takođe, trudićemo se da na savremeni, digitalni način uhvatimo korak sa svetom i ojačamo kulturni turizam kao posebnu i važnu oblast turizma kao privredne grane - rekla je.
 
Gojković je podsetila na to da Ministarstvo kulture i informisanja već ima praksu kreiranja multimedijalnih sadržaja na platformi Google Srbija, koja predstavlja kulturno blago naše države.
 
Matić je navela da će formiranjem Zajedničkog tela dvaju ministarstava biti obezbeđeni tehničko-tehnološki uslovi za digitalizaciju turističke ponude i unapređenje kvaliteta i obima digitalnih turističkih sadržaja.
 
- Jedan od svakako najvećih izazova biće određivanje prioriteta, budući da Srbija čuva ogromno kulturno-istorijsko nasleđe. Na rutama: Transromanika, Put rimskih careva i Dunavski put vina, Tvrđave na Dunavu, Spomeničko nasleđe Drugog svetskog rata, kao i na destinaciji Zapadna Srbija može se izdvojiti više od 200 kulturno-turističkih atrakcija - precizirala je.
 
Izvor: eKapija

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...