Potpisan sporazum o digitalizaciji turističke ponude Srbije

12. Mart 2021
Golubački grad / Izvor: Turistički Svet /fototeka/
Golubački grad / Izvor: Turistički Svet /fototeka/
Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić potpisale su Sporazum o obrazovanju Zajedničkog tela za realizaciju aktivnosti u oblasti digitalizacije turističke ponude Srbije, saopšteno je iz Vlade.
 
Gojković je navela da će zadatak njenog ministarstva biti da proizvodi multimedijalne i digitalne sadržaje u oblastima kulturnog nasleđa, savremenog stvaralaštva i svega onoga što može da pospeši turističku ponudu zemlje.
 
- Takođe, trudićemo se da na savremeni, digitalni način uhvatimo korak sa svetom i ojačamo kulturni turizam kao posebnu i važnu oblast turizma kao privredne grane - rekla je.
 
Gojković je podsetila na to da Ministarstvo kulture i informisanja već ima praksu kreiranja multimedijalnih sadržaja na platformi Google Srbija, koja predstavlja kulturno blago naše države.
 
Matić je navela da će formiranjem Zajedničkog tela dvaju ministarstava biti obezbeđeni tehničko-tehnološki uslovi za digitalizaciju turističke ponude i unapređenje kvaliteta i obima digitalnih turističkih sadržaja.
 
- Jedan od svakako najvećih izazova biće određivanje prioriteta, budući da Srbija čuva ogromno kulturno-istorijsko nasleđe. Na rutama: Transromanika, Put rimskih careva i Dunavski put vina, Tvrđave na Dunavu, Spomeničko nasleđe Drugog svetskog rata, kao i na destinaciji Zapadna Srbija može se izdvojiti više od 200 kulturno-turističkih atrakcija - precizirala je.
 
Izvor: eKapija

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...