Potpisan protokol o saradnji između najboljih turističkih sela sveta Mokre Gore i Solčave

01. Novembar 2022
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

U petak, 28. oktobra 2022.godine, je u Mokroj Gori potpisan Protokol o saradnji između sela Solčave, Republika Slovenija i Mokre Gore, Republika Srbija.

Protokol o saradnji je potpisala direktorka Turističke organizacije Užice Danijela Đorđević Arsić i Darija Knez, iz Centra Rinka, javnog zavoda za turizam i održivi razvoj Solčeve radi ostvarivanja saradnje u oblasti turizma na području Mokre Gore, Srbija i Logarske doline – Solčava, Slovenija a kao “Najboljih turističkih sela sveta” po mišljenju Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija za 2021. godinu.

U okviru međusobne saradnje uspostaviće se i proširiti kontakti i saradnja lokalnih zajednica kako bi se razmenila znanja, iskustva i informacije na polju turizma, negovanja kulture i tradicije, ekologije, poljoprivrede, zaštite prirodnih područja, organizaciji manifestacija, razvoju ljudskih resursa, razmeni primera dobre prakse kroz mogućnost realizacije zajedničkih projekata u okviru dostupnih EU fondova.

U obostranom interesu će se doprinositi budućem uspešnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozitivnim ekonomskim i drugim efektima u cilju podizanja kapaciteta i unapređivanja pružanja usluga u turizmu na svim nivoima a u okviru lokalnih zajednica kao “Najboljih turističkih sela sveta” – Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija 2021. godinu.

Prisutnima su se obratili i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, županja Solčave Katarina Prelesnik, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, predstavnica Ministarstva turizma i omladine- pomoćnica ministra za inspekcijske poslove Dunja Đenić i Predsednik Saveza Srba Slovenije Vladimir Kokanović.

Turistička organizacija Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Degustacija kobasica na Oktoberfestu - bez vegi varijante
21. Septembar 2023
Oktoberfest je osim po zabavi i pivu poznat i po kobasicama. Komisija za degustaciju probala je...
Turizam
ТОNS organizovao poslovni skup u Ljubljani
21. Septembar 2023
U ljubljanskom „Radisson Blu Plaza Hotel“-u Turistička organizacija Grada Novog...
Turizam
20. Septembar 2023
Turistička organizacija Srbije sa ponosom objavljuje da je otvoren konkurs za nagradu...
Turizam
Investitori iz Švajcarske grade akva park na Zlatiboru?
18. Septembar 2023
Na sednici Skupštine opštine Čajetina odbornici su usvojili izmene i dopune Plana...