Potpisan protokol o saradnji između najboljih turističkih sela sveta Mokre Gore i Solčave

01. Novembar 2022
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

U petak, 28. oktobra 2022.godine, je u Mokroj Gori potpisan Protokol o saradnji između sela Solčave, Republika Slovenija i Mokre Gore, Republika Srbija.

Protokol o saradnji je potpisala direktorka Turističke organizacije Užice Danijela Đorđević Arsić i Darija Knez, iz Centra Rinka, javnog zavoda za turizam i održivi razvoj Solčeve radi ostvarivanja saradnje u oblasti turizma na području Mokre Gore, Srbija i Logarske doline – Solčava, Slovenija a kao “Najboljih turističkih sela sveta” po mišljenju Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija za 2021. godinu.

U okviru međusobne saradnje uspostaviće se i proširiti kontakti i saradnja lokalnih zajednica kako bi se razmenila znanja, iskustva i informacije na polju turizma, negovanja kulture i tradicije, ekologije, poljoprivrede, zaštite prirodnih područja, organizaciji manifestacija, razvoju ljudskih resursa, razmeni primera dobre prakse kroz mogućnost realizacije zajedničkih projekata u okviru dostupnih EU fondova.

U obostranom interesu će se doprinositi budućem uspešnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozitivnim ekonomskim i drugim efektima u cilju podizanja kapaciteta i unapređivanja pružanja usluga u turizmu na svim nivoima a u okviru lokalnih zajednica kao “Najboljih turističkih sela sveta” – Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija 2021. godinu.

Prisutnima su se obratili i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, županja Solčave Katarina Prelesnik, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, predstavnica Ministarstva turizma i omladine- pomoćnica ministra za inspekcijske poslove Dunja Đenić i Predsednik Saveza Srba Slovenije Vladimir Kokanović.

Turistička organizacija Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Na kafi kod kneginje Ljubice - Svakog ponedelja putovanje u istoriju kroz ispovest vladarke obnovljene Srbije
27. Mart 2023
Konak kneginje Ljubice na Kosančićevom vencu, u blizini Saborne crkve i Patrijaršije,...
Turizam
Holandski KLM povećava broj letova za Beograd
24. Mart 2023
U svom letnjem redu letenja, koji počinje od 26. marta, holandska avio-kompanija KLM Royal...
Turizam
Srbija dobitnik priznanja
22. Mart 2023
Srbija je dobitnik priznanja ‘’10 destinacija koje je vredelo čekati“ za...
Turizam
Počinje sezona Uskršnjih bazara u Beču
21. Mart 2023
U Beču se otvaraju uskršnji bazari od 24. marta 2023. godine. Na pet lokacija u gradu...