Potpisan protokol o saradnji između najboljih turističkih sela sveta Mokre Gore i Solčave

01. Novembar 2022
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

U petak, 28. oktobra 2022.godine, je u Mokroj Gori potpisan Protokol o saradnji između sela Solčave, Republika Slovenija i Mokre Gore, Republika Srbija.

Protokol o saradnji je potpisala direktorka Turističke organizacije Užice Danijela Đorđević Arsić i Darija Knez, iz Centra Rinka, javnog zavoda za turizam i održivi razvoj Solčeve radi ostvarivanja saradnje u oblasti turizma na području Mokre Gore, Srbija i Logarske doline – Solčava, Slovenija a kao “Najboljih turističkih sela sveta” po mišljenju Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija za 2021. godinu.

U okviru međusobne saradnje uspostaviće se i proširiti kontakti i saradnja lokalnih zajednica kako bi se razmenila znanja, iskustva i informacije na polju turizma, negovanja kulture i tradicije, ekologije, poljoprivrede, zaštite prirodnih područja, organizaciji manifestacija, razvoju ljudskih resursa, razmeni primera dobre prakse kroz mogućnost realizacije zajedničkih projekata u okviru dostupnih EU fondova.

U obostranom interesu će se doprinositi budućem uspešnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozitivnim ekonomskim i drugim efektima u cilju podizanja kapaciteta i unapređivanja pružanja usluga u turizmu na svim nivoima a u okviru lokalnih zajednica kao “Najboljih turističkih sela sveta” – Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija 2021. godinu.

Prisutnima su se obratili i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, županja Solčave Katarina Prelesnik, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, predstavnica Ministarstva turizma i omladine- pomoćnica ministra za inspekcijske poslove Dunja Đenić i Predsednik Saveza Srba Slovenije Vladimir Kokanović.

Turistička organizacija Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...