Pojačan inspekcijski nadzor nad agencijama „Fly fly travel“ i „Kofer turs“

30. Maj 2018

Turističkoj inspekciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija se tokom proteklog vikenda ponovo javio određen broj građana, koji nisu bili u mogućnosti da realizuju već plaćene avionske karte, kupljene preko agencije „Fly fly travel“, odnosno „Kofer turs“, koja je njen pravni sledbenik.

- Budući da se privredno društvo „Fly fly travel“, odnosno njegov pravni sledbenik „Kofer turs“ i dalje oglašavaju preko medija sa ponudom avio karata za sve destinacije, a ceneći podatke Narodne banke Srbije da su pomenute agencije u blokadi već 47 dana, obaveštavamo javnost da je u toku inspekcijski nadzor Tržišne i Turističke inspekcije kod obe agencije zbog sumnje na nepoštenu i obmanjujuću poslovnu praksu - navodi se u saopštenju ministarstva.

Iz ministarstva ističu da će o svim rezultatima inspekcijskih nadzora u pomenutim agencijama javnost biti redovno informisana.

Takođe, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dostaviće sve neophodne informacije i drugim državnim institucijama, kako bi one preduzele adekvatne mere iz okvira svojih nadležnosti.

- Imajući u vidu gore navedeno, neophodno je da građani sa povećanom pažnjom pristupe ugovaranju putovanja sa pomenutim agencijama - poručuju iz resornog ministarstva.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...