Pоčinje turistička sezona na Beogradskoj tvrđavi

29. Mart 2019

Nakon zimske pauze, Beogradska tvrđava će od ponedeljka, 1. aprila, otvoriti posetiocima vrata svih sedam objekata, a već od subote, 30. marta, počeće i nova sezona u Dino parku, saopšteno je iz JP „Beogradska tvrđava”.

Park dinosaurusa u prirodnoj veličini „Jura avantura” dočekaće mališane željne avantura i novih saznanja na istoj lokaciji kao i prethodnih godina (kod Stambol kapije na Beogradskoj tvrđavi). Više od 35 replika, među kojima su i pokretni reptili iz praistorije koji ispuštaju zvuke, ponovo će biti dostupni za istraživanje, fotografisanje i edukaciju mališana.

Osim uživanja u dinosaurusima, „Jura avantura” nudi i dodatne sadržaje kao što su igraonica na otvorenom, istraživanje i otkopavanje fosilnih ostataka i slično. Park će biti otvoren svakog dana od 10 do 20 časova, a tokom sezone u njemu će biti organizovane i brojne tematske radionice, predavanja i predstave.

Sahat-kula, Rimski bunar, Veliki barutni magacin, Vojni bunker, Kazamati Vojnog muzeja i Stambol kapija otvoreni su svakog dana od 11 do 19 časova, dok Kula Nebojša radi od srede do nedelje, od 11 do 19 časova.

Ulaznice za sedam objekata – Kulu Nebojšu, Veliki barutni magacin, Vojni bunker, Rimski bunar, Kazamate Vojnog muzeja, Sahat-kulu i Stambol kapiju mogu se kupiti na prodajnim mestima u Galeriji Stambol kapije i u Kuli Nebojša. Kao i tokom prethodnih sezona, u svakom od otvorenih objekata posetioce će čekati prezenteri Beogradske tvrđave koji će ih upoznati sa objektima, istorijskim okolnostima i razlozima njihovog nastanka, kao i sa postavkom koja se nalazi u njima.

Osim pojedinačnih karata, JP „Beogradska tvrđava” nudi posetiocima i kupovinu objedinjene ulaznice za pet objekata na Beogradskoj tvrđavi (Kulu Nebojšu, Sahat-kulu, Rimski bunar, Veliki barutni magacin i Vojni bunker) po ceni od 450 dinara (puna cena za pet pojedinačnih karata je 700 dinara), a za studente, đake i penzionere cena je 350 dinara. Objedinjena ulaznica nije vremenski ograničena i ne podrazumeva posetu svim objektima u istom danu.

Izvor: beoinfo

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Kruzeri počeli da dolaze do Golubačke tvrđave
08. Maj 2024
Tvrđava Golubački grad je prvi međunarodni rečni kruzer ove godine ugostila 17. marta. Do...
Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...