Počinje ovogodišnja kampanja "Moja Srbija"

18. April 2016
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Otvaranjem nove suvenirnice TOS u samom srcu prestonice - na Trgu Republike, počeće ovogodišnja kampanja "Moja Srbija".

Turisti će tako moći da kupe autentične suvenire iz naše zemlje, a biće i u prilici da u pešačkoj zoni, Knez Mihailovoj ulici, pogledaju izložbu "Moja Srbija". Ovogodišnja tema kampanje nacionalne turističke organizacije je vodeno blago Srbije.

- Promotivna kampanja namenjena je domaćim gostima u cilju predstavljanja ponude Srbije u letnjem periodu - kaže Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije. - Izložbom "Moja Srbija", praktično, započinje godišnja kampanja, a predstavlja motive turističkih atrakcija i destinacija u našoj zemlji. Pozivam građane da posete karavan kojim promovišemo turizam naše države, a koji će biti održan na trgovima u 14 najvećih gradova: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Čačak, Subotica, Zrenjanin, Kruševac, Vranje, Valjevo, Novi Pazar, Užice, Zaječar i Požarevac.

Karavan će se održavati u popodnevnim časovima, do jula. Tokom kampanje će se puštati promotivni filmovi, organizovati koncerti, degustacije i nagradne igre (srpsko izdanje "Monopola"), deliti suveniri na temu 160 godina od rođenja Nikole Tesle, animirati i zabavljati posetioci. Takođe, pored brošure "52 vikenda u Srbiji" biće deljena i nova "52 ukusa u Srbiji" sa lokalnim specijalitetima. Posebno je osmišljen program za mlade kroz društvene mreže, a građani će biti u prilici i da se dodatno informišu i prijave za vladine vaučere, to jest popuste za odmor u našoj zemlji.

TOS će promovisati domaći turizam i na popularnim manifestacijama poput "Vitezfesta", "Beogradskog manifesta", "EXIT"-a, "Vrnjačkog karnevala", "Drinske regate", Sabora trubača, "Nišvila", "Nušićijade", "Roštiljijade", "Gospodije" i "Beer festa". TOS će učestvovati i na manifestaciji "Noć muzeja".

U kampanju se uključila većina lokalnih turističkih organizacija, udruženja hotelijera, restoratera, turističkih agencija i udruženja banjskih i klimatskih mesta.

Izvor: Novosti

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...