Počinje Beogradski novogodišnji festival na sajmu

12. Decembar 2016
Počinje Beogradski novogodišnji festival na sajmu

Tradicionalni Beogradski novogodišnji festival održava se i ove godine na Beogradskom sajmu, od 16. do 30. decembra. Ovaj pretpraznični hepening, koji je u novom ruhu i formatu prošle godine okupio oko 100.000 ljudi, prilika je za čitav region, kao i za turiste iz Evrope i sa dalekih meridijana, da novogodišnje praznike dočekaju u igri, zabavi, provodu, ali i učenju, druženju i prazničnoj kupovini.

Kao deo manifestacije Beogradska zima, koju organizuju Grad Beograd, Beogradski sajam, Turistička organizacija Beograda, Dečji kulturni centar i Centar beogradskih festivala (CEBEF), Beogradski novogodišnji festival simbolizuje sve ono što je tokom protekle godine bilo uspešno i obećavajuće i što već sledeće treba da bude još bolje i u duhu još većeg optimizma.

Kako navode iz Beogradskog sajma, u Hali 2 svakodnevno će se održavati besplatni programi za decu. Radi se o čak 39 planiranih programa, među kojima su pozorišne predstave za decu gradskih dečjih pozorišta, muzičko-scenski programi sa novogodišnjim predstavom ili gala novogodišnji programi sa nastupima glumaca, voditelja, pevača, horova, orkestara i baleta. Najmlađe očekuju i dva ekskluzivna programa sa poznatim glumcima i pevačima, učesnicima festivala Dečje beogradsko proleće 2016. u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograda. Svoje učešće najavili su Leontina, Minja Subota, Boda Ninković, Peđolino, Bojana Stamenov, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević i drugi.

U Hali 2 naći će se i gejmeri, mlađi i stariji, koji ne mogu bez popularnih igara, onlajn i e-gejminga, bord i kard gejminga. Program u ovom velikom prostoru biće dodatno obogaćen različitim zabavnim i edukativnim sadržajima.

Prema već višedecenijskoj tradiciji, Hala 1 Beogradskog sajma biće mesto za Zabavni park sa vrteškama, ringišpilima i igraonicama.

U halama 1 i 2 biti smešteni i nezaobilazni prodajni sadržaji - od prehrane i robe široke potrošnje do računara i bele tehnike.

Poznati Atrijum Beogradskog sajma ni ove godine neće biti bez odličnog sadržaja, koji će poneti naziv - Zelena oaza. Na tom prostoru će Beogradski hipodrom organizovati zabavne i poučne igre i performanse, tokom kojih će i mladi i stariji biti u prilici da se druže sa konjima i uživaju u njihovoj lepoti i vrlinama. Kompanija Srbijašume će se potruditi da taj prostor uredi kako bi bio što lepši i sličniji poželjnoj prirodnoj okolini za ove plemenite životinje, ali i za posetioce.

Radno vreme Beogradskog novogodišnjeg festivala biće od 11 do 20 časova, a ulaz na sve sadržaje je besplatan. Cena parkinga je 150 dinara za ceo dan.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...