Počele prijave za turističke vaučere - Ko sve može konkurisati?

05. Januar 2017

S prvim danom Nove godine počelo je prijavljivanje građana za korišćenje vaučera za odmor u Srbiji, a ove godine na raspolaganju će biti 60.000 vaučera.

Za vaučere mogu da konkurišu penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno, zatim korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji su se izjasnili da se bave isključivo poljoprivredom.

Kao i ranije, vaučeri u vrednosti od 5.000 dinara će se izdavati za korišćenje smeštaja u ugostiteljskim objektima na teritoriji Republike Srbije, osim u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, i to u trajanju od najmanje pet noćenja.

Vaučeri će moći da se iskoriste do 20. novembra 2017. godine, a lista ugostiteljskih objekata će se na zvaničnom sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija ažurirati jednom nedeljno. Za sada se na listi nalaze prijavljena 62 ugostiteljska objekta.

U 2016. svih 46.000 građana iskoristilo je svoj vaučer za boravak od minimum pet dana u nekom od turističkih mesta Srbije. Ostvareno je više od 400.000 noćenja.

Prošle godine za te namene bilo je opredeljeno 230 miliona dinara, odnosno 46.000 vaučera, a u 2017. godini biće izdvojeno 300 miliona dinara.

Najviše interesovanja bilo je za odmor u banjama, pre svega Prolom i Lukovskoj, zatim Vrnjačkoj Banji, Koviljači, Sijarinskoj, Soko banji...

Najviše vaučera iskoritili su najstariji sugrađani, penzioneri (56 odsto) zatim zaposleni (34 odsto), a oko devet odsto činili su nezaposleni, navodi "Tanjug".

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...