Počela Beogradska zimska čarolija na Tašmajdanu i Sava promenadi

28. Decembar 2016

Nakon Sava promenade, manifestacija Beogradska zimska čarolija (Belgrade winter magic) otvorena je i u Tašmajdanskom parku, gde će mališani u narednih 60 dana moći da uživaju u prazničnoj atmosferi.

Na otvaranju "Zimskog grada" na Tašmajdanu su nastupili dečji hor RTS-a koji je pevao novogodišnje pesme, a Deda Mraz i deca iz hora podelili su paketiće deci iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine iz Zvečanske.

Otvaranju programa za decu prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović koji je istakao da će se i na Tašu održavati različite manifestacije i pozvao sve Beograđane da posete i Tašmajdan i Sava promenadu, ali i Sajam, Trg Nikole Pašića, Trg Republike...

Mladenović je posebno istakao humanitarni karakter manifestacije, tokom koje će biti podeljeni paketići za decu iz sirotišta širom Srbije i Republike Srpske, a poklone će dobiti i sve institucije koje zbrinjavaju socijalno ugrožene u zemlji.

On je pozvao sve Beograđane da učestvuju u manifestaciji i kupovinom šolje i drugih predmeta pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

Vođa projekta "Beogradska zimska čarolija" Ana Blagojević istakla je da nas u narednih 60 dana u okviru manifestacije, na dve lokacije, očekuju različiti događaji, poput Dana džempera ili Dana smeha, kao i da će svakog petka, subote i nedelje glumci i pisci čitati bajke sa bine na Tašu.

- Srce projekta je velika humanitarna akcija, a reč je o pomoći koja je namenjena svim institucijama koje zbrinjavaju socijalno ugrožene - rekla je Blagojević.

Izvor:
Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...