Plavi voz – nova zvezda na srpskom turističkom nebu!

14. Novembar 2019
Fotografija: Serbian Adventures
Fotografija: Serbian Adventures

Dan republike, odnosno 29. novembar, nekada je važio za najveći praznik bivše Jugoslavije. Ove godine, upravo tog datuma kreće prva turistička grupa koja će Titovim "Plavim vozom" putovati od Beograda do nekadašnje "Užičke republike“. Inače, ovo je prvi put u istoriji Plavog voza da i individualni putnici mogu da putuju njime.

Raskošna unutrašnjost ovog voza ostala je nepromenjena i posle više od pola veka. U"paketu" s pričama o zanimljivim istorijskim činjenicama i anegdotama o brojnim značajnim osobama koje su putovale s Titom ovim vozom, to je ono što ga čini privlačnim turistima sa svih meridijana. 
 
U okviru dvodnevnog turističkog programa „Plavim vozom do "Užičke republike"- prve oslobođene teritorije u drugom svetskom ratu, putnici će moći da isprobaju Titova omiljena jela i uživaju u sjajnoj muzičkoj večeri u kojoj će se podsetiti starih vremena kada se slavilo bratstvo-jedinstvo. Kraj večeri biće „začinjen“ najboljim pop-rok hitovima iz bivše Jugoslavije. 
 
Drugog dana predviđen je obilazak Užica, muzejske postavke na temu Užičke republike, podzemne fabrike municije i drugih znamenitosti grada, a postoji mogućnosti izleta koji obuhvata obilazak spomen-kompleksa Kadinjača, Mokre Gore, Drvengrada i manastira Rujno. Detalji ovog programa mogu se videti na platformi za online rezervisanje izletaSerbianadventures.com preko kojeg se ova tura može već sada rezervisationlajn.
 
Organizatori ovog zanimljivog programa, turističke agencije "Magelan“ iz Novog Sada i „Republic tours“ iz Užica, planiraju redovne polaske najmanje jednom mesečno. Za decembarski termin, pored individualnih posetilaca, očekuju se prve grupe iz Slovenije, dok za januarski i februarskiočekuju kineske turiste. 
 
Kapacitet voza iznosi 110 putnika,  zatoorganizatori očekuju i interesovanje firmi za vanredne polaske za tim-bilding i druga putovanja namenjena zaposlenima. Tokom letnjeg perioda, ova tura će biti obogaćena većom ponudom fakultativnih izleta. 
 
Promotivna cena ture samo za ovaj polazak iznosi 13.000 dinara po osobi i važi samo za rezervacije i uplate do osam dana pred polazak. Ova cena obuhvata vožnju Plavim vozom u oba pravca i posluženje vozu, smeštaj na Zlatiboru u hotelu sa 4* na bazi polupansiona, lokalne transfere i razgledanje Užica. 
 
Redovni polasci Plavog voza mogu postati magnet za turiste iz celog sveta koji bi zbog njega posetili Srbiju ili bi kombinovali svoje posete s Balkan-turama, što bi svakako doprinelo ekonomskom boljitku kako zemlje, tako i regiona.
 
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...