Pirot postao "Film friendly" destinacija

20. Januar 2017

Grad Pirot dobio je sertifikat Film friendly od Srpske filmske asocijacije, koja omogućava snimanje filmova, TV serija i reklama na dvadesetak lokacija u gradu.

- Moći će da se snimaju filmovi i TV serije domaće i strane produkcije u našem gradu, koji je ispunio sve uslove za snimanje filmova po utvrđenom cenovniku. Imamo šta da ponudimo filmskim poslenicima - kaže pomoćnik gradonačelnika Pirota Bojan Ranđelović.

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov je rekao da su u pripremi za dobijanje ovog sertifikata aktivno učestvovali i poslali Srpskoj filmskoj asocijaciji snimke potencijalnih lokacija.

- Ima ih, za sada, dvadesetak i sve one su pristupačne. Ovo je veliko priznanje za naš grad, od koga će biti ekonomske koristi. U Pirotu su se i ranije snimali kadrovi pojedinih filmova i TV serija. U ambijentu Tvrđave snimani su kadrovi filma "Boj na Kosovu", u Muzeju Ponišavlja kadrovi TV serije "Vuk Karadžić", ali i poznati filmovi Zdravka Šotre "Zona Zamfirova" i "Ivkova Slava" i nastavak "Zone" Juga Radivojevića. Od lokacija koje su najprimamljivije za poslenike sedme umetnosti su šetalište Kej, srednjevekovna Tvrđava, centar grada, zgrada Suda, Muzej Ponišavlja, ambijent kamenog sela Gostuša, vodopadi na Staroj planini, pećina Vladikine ploče, manastiri u Poganovu i Sukovu, Pećinska crkva u Rsovcima... - nabraja Zlatkov.

Izvor: Jugmedia

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...