Pinosava dobija golf terene, spa centar, akva park...

09. Septembar 2019
Pinosava dobija golf terene, spa centar, akva park...

Na više od 63 ha u naselju Pinosava kod Beograda, pravi raj za sve ljubitelje golfa činiće 18 golf polja i otvorenih vežbališta na travi i pesku. Za treninge i takmičenja sportista i sportskih ekipa, ali i za rekreativne aktivnosti u ovom naselju u planu je i izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa sa otvorenim terenima za košarku, odbojku, rukomet, zatvorenim i otvorenim bazenima, spa&wellnes centrom, teretanom...

Sve ovo, predviđeno je Planom detaljne regulacije za golf naselje u Pinosavi, koji je Sekreterijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda, danas stavio na javni uvid a koji će sve do 23. septembra, biti dostupan zainteresovanim građanima.

Naime, kako se navodi u planu urađenom u Urbanističkom zavodu Beograda, sportsko-rekreativni kompleks obuhvatiće površinu oko 10 ha, a pored navedenog, predviđena je i realizacija zatvorene sportske sale, trening sale, sportskih poligona čak i akva parka.

Dodatno, moguća je i realizacija pomoćnih sportskih sadržaja (svlačionice sa tuševima, ostave za sportsku opremu, sportska ambulanta, sportski klubovi...) i pratećih komercijalnih delatnosti za trgovinu i ugostiteljstvo.

U okviru otvorenih golf terena, pored planiranih pomoćnih sportskih sadržaja (svlačionica, sanitarnih prostorija, prostora za smeštaj mehanizacije i repromaterijala za održavanje terena, ostave za golf opremu...) prema planu, nalaziće se i objekti pratećih komercijalnih delatnosti - golf klub, prodaja suvenira i golf opreme, ugostiteljstvo.

Inače, planom je obuhvaćen deo teritorije gradske opštine Voždovac, a katastarske opštine Pinosava, uz Ulicu Nova 4 (Sečanjska) i Ulicu Avalska, kao i deo katastarske opštine Beli potok koji se nalazi u zoni planirane saobraćajne petlje Avala (Ripanj).

Pristup planiranom sportsko-rekreativnom kompleksu planira se preko Avalske ulice, a pristup otvorenim golf terenima i zoni stanovanja planira se preko Ulice Nova 4 (Sečanjska). Ukupna površina obuhvaćena planom iznosi oko 78,8 ha a konačna granica utvrdiće se u fazi izrade i verifikacije Nacrta plana.

Podsetimo, odluku za realizaciju golf terena i ostalih sportskih sadržaja na zemljištu koje je većim delom u javnoj svojini Grada Beograda i za koje postoji interesovanje investitora, donela je Skupština grada Beograda na sednici održanoj u junu 2018.godine, na inicijativu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP.

Izvor: eKapija
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...