Phuket - kralj ostrva

22. Jun 2018
Phuket - kralj ostrva

Najveće ostrvo Tajlanda ne nosi bez razloga laskavu titulu iz naslova. Oaza u kojoj će svako naći svoj kutak radosti i mira stacionirana je na južnom Tajlandu u istoimenoj provinciji, u akvatoriji Andamanskog mora, koje oslikava nestvaran prizor raja koji se može samo lično osetiti. Jer svaki opis je nedovoljan…

Pri prvom dolasku na Phuket zahvalićete se na blagoslovu da doživite takvu čar koju on nosi. Sa više od 600.000 stanovnika na 576 kvadratnih kilometara, ovo mesto na neki način simbolizuje čitavu kraljevinu u malom, a njeni stanovnici žive neki samo svoj, opušten život s mnogo ljubavi prema onome što su od prirode dobili kao dar, pa i lekciju koju vredi naučiti.

Phuket je mesto sa dugom istorijom - nekada je bio važna trgovačka luka, što je u neku ruku i danas zahvaljujući pomorskim vezama sa Kinom i Indijom. To su njegovi stanovnici odlično iskoristili stvorivši jednu od najbogatijih luka čitave Azije.

Danas je Phuket jedna od najegzotičnijih turističkih destinacija, ali, sa druge strane, ono što ćete tamo naći nije svakodnevica, niti “samo neko lepo ostrvo i more”, već edenska kreacija koja će svakom pružiti nezaboravne trenutke. Istinski, Phuket nikada nećete napustiti.

Brojna krečnjačka i granitna ostrva razotkriće vam mnoge slatke tajne zbog kojih vredi videti Tajland. Jedno od najznačajnijih svakako jeste Similan Islands, arhipelag sačinjen od 9 ostrva sa florom i faunom koja će vas u ovom okruženju zadiviti, o čemu dovoljno govori činjenica da je ono proglašeno nacionalnim parkom!

Pored svoje duge tradicije i netaknute prirode, ovaj božanstveni kutak zaintrigiraće vašu maštu brojnim zanimljivostima, počevši od Ko Tapu-a ili popularno nazvanog James Bond ostrva u sastavu Phang Nga zaliva, visine 20 metara, impresivnog izgleda. A baš tu su 1974. godine snimane čuvene scene iz filma "The Man With The Golden Gun" sa Rodžerom Murom u glavnoj ulozi.

Jedan od najsjajnijih dragulja Phuketa svakako čine ostrva Ko Phi Phi. Ovo putovanje povešće vas na Maya Bay, čuvenu plažu iz filma “The Beach” sa Leonardom Dikapriom, a zasigurno jednu od najlepših koje ćete ovde upoznati. Savršena za nezaboravne dane s prijateljima, a možda i sticanje novih među druželjubivim majmunima u blizini.

Za sve željne noćnog provoda - koji je u ovoj azijskoj zemlji fenomenalan, na Patongu ćete pronaći sve što ste oduvek tražili. Avantura bez prestanka počinje s prvim zalaskom sunca i popularni Bungle Road stvara neku novu magiju koja vrvi od smeha, zabave i radosti. Klubovi, ulični prodavci na sve strane i mesečina… šta je više potrebno za žurku koju nećete zaboraviti?

Ako pak poželite “pobeći” od svega, za to su kao stvorene plaže skrivene u neposrednoj blizini šuma, dok je za apsolutni spokoj duše poseta pagodama i budističkim hramovima iskustvo koje će testirati sva vaša čula, učiniti neke slike nestvarnim, baš poput monolitnog Big Buddha hrama koji ima izuzetno značenje za sve lokalne stanovnike ovog prekrasnog dela planete.

Blagodeti kakve ćete pronaći na jednom Phuket-u nešto je što vraća veru u jednostavnost, a istovremeno i lepotu života. Sve to u celini predstavlja ostrvo o kom se vekovima šire predanja, priče i legende svakog ko ga je jednom doživeo. To nije priroda. To nije more. To nisu ljudi. Hrana, životinje, istorija, tradicija… to je nešto izvan poimanja svih nas, jednostavno - Phuket u svoj svojoj slavi!

Ukoliko želite da upoznate lepote Phuket-a, to će vam omogućiti agencija Sabai Travel. Možete pogledati njihove ponude za Bangkok – Phuket – Krabi 16 dana i Phuket – 7 dana.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Nova knjiga Maje Rogan
13. Decembar 2018
Svetlost dana ugledala je nova knjiga našeg poznatog turističkog vodiča Maje Rogan -...
Turizam
Uvedena opcija elektronske kupovine voznih karata
13. Decembar 2018
Kompanija „Srbija Voz“ a.d. svojim korisnicima nudi mogućnost kupovine voznih...
Turizam
Beogradskom sajmu prestižna nagrada
12. Decembar 2018
Beogradski sajam dobitnik je nagrade "Turistički cvet" za 2018. godinu,...
Turizam
Promocija „Beogradskog maratona” po prvi put u Kini
12. Decembar 2018
„Beogradski maraton” biće predstavljen na jednom od najvećih maratona u svetu...