Pet miliona putnika na beogradskom aerodromu

09. Novembar 2018

Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" oborio je 8. novembra još jedan rekord - petomilionitog putnika na odlaznom letu "Er Srbije" mesec dana ranije nego prošle godine.

"Gotovo mesec dana ranije nego prošle godine, Aerodrom "Nikola Tesla" u četvrtak je opslužio svog 5-milionitog putnika na odlaznom letu nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia JU654 za Moskvu. Time je oboren još jedan rekord beogradskog aerodroma, u istorijski najuspešnijoj godini po svim parametrima poslovanja", navodi se u saopštenju Aerodroma.

Dodaje se i da su prvih sedam dana novembra završeni izvanredno sa rastom broja putnika od 9,1 odsto, a do kraja godine očekuje se da će 5,8 do šest miliona putnika koristiti usluge aerodroma, čime će biti postavljen novi rekord u godišnjem broju putnika koji su koristili usluge Aerodroma "Nikola Tesla".

Beogradski aerodrom u prvih 10 meseci 2018. godine zabeležio je povećanje broja putnika za šest odsto, a promet robe i pošte uvećan je 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Kontinuiranim ulaganjima u infrastrukturu, kapacitet prihvata i otpreme putnika na Aerodromu "Nikola Tesla" povećan je sa oko 5,5 miliona na oko 7,5 miliona putnika godišnje. U modernizaciju i razvoj Aerodroma "Nikola Tesla" uloženo je oko 70 miliona evra, čime je zaokružen petogodišnji investicioni ciklus", dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...