Pet manje poznatih čarobnih mesta u Evropi

11. Oktobar 2016
Photo by Rogério Toledo on Unsplash
Photo by Rogério Toledo on Unsplash

Korisnici sajta Quora nedavno su diskutovali o najlepšim zanemarenim evropskim turističkim destinacijama. Oni su otkrili brojne skrivene turističke bisere, a neke od njih predstavljamo ovde.

Lampeduza, Italija

Lampeduza, najveće pelagijsko ostrvo, nalazi se u Sredozemnom moru i predstavlja zanimljiv spoj severoafričke klime i tradicionalne Italije. Dani su vreli i suvi, a turisti i dalje mogu uživati u svim čarima koje bi se očekivale od jednog italijanskog grada.

Farska ostrva, Danska

Smeštena između Norveške i Islanda, Farska ostrva nude uživanje u najčistijem vidu prirode. Od litica i vodopada do sela sa živopisno obojenim kućicama. Iako mala, ova ostrva imaju da ponude mnogo toga.

Česki Krumlov, Češka

Na reci Vltavi smestio se ovaj zanimljivi gradić iz 13. veka - njegova arhitektura netaknuta je od vremena izgradnje. Najlepši pogled na grad nude njegove zidine.

Svalbard, Norveška

U Severnom ledenom okeanu, između Norveške i Severnog pola, nalazi se arhipelag Svalbard koji nikako ne biste želeli da propustite. Reč je o ogromnom, netaknutom prostranstvu arktičke prirode, tako da se opremite što je moguće bolje i nemojte da se začudite ako na putovanju naiđete na belog medveda. Jedna od omiljenih aktivnosti posetilaca je posmatranje polarne svetlosti.

Kiži, Rusija

Na ostrvu Kiži u jezeru Onjega nalazi se predivna Preobraženjska crkva - impresivna drvena struktura sa 30 kupola, a tu su i najstarija ruska vetrenjača i muzej arhitekture u drvetu na otvorenom. Ovaj izuzetni spomenik tradicionalne arhitekture upisan je 1990. godine na Uneskovu listu svetske baštine.

Izvor: B92

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...