Palić spreman za turiste i - investitore

24. Jun 2017
Palić spreman za turiste i - investitore

Otvorena je letnja sezona na Paliću. I ovo leto, na severu Srbije proteći će uz brojne kulturne, sportske i zabavne manifestacije. Palić spremno dočekuje turiste, a kako bi svi bili zadovoljni počela je i realizacija različitih infrastrukturalnih projekata. Završena je pešačka staza na obali jezera od 510 metara, sa pratećim mobilijarom.

Otvaranje sezone je samo jedna od više od 40 manifestacija koje će ovog leta biti upriličene na Paliću, uključujući Festival evropskog filma, Festival elektronske muzike "Samertrip", sportska takmičenja poput jedriličarskih i veslačkih nadmetanja.

U preduzeću "Park Palić" kažu da su spremni za turiste. Završena je druga faza radova na termalnom bazenu, a u toku je rekonstrukcija Letnje pozornice koja će biti završena do prvog jula. U toku su tenderi za rekonstrukciju Velike terase, nastavak izrade pešačkih staza u velikom parku.

- Za ovu godinu je planirano i otvaranje Tapšinog kanala, izrada platoa i sudijskog tornja za veslače. U pripremi je projekat i novac je obezbeđen za izradu ptičjeg ostrva u malom jezeru, koje bi trebalo da se radi na jesen - kaže zamenik direktora "Parka Palić" Miladin Vidaković.

Zamenica gradonačelnika, Timea Horvat je istakla da je u proteklih godinu dana Vlada Srbije uložila 130 miliona dinara za infrastrukturno opremanje Palića. Cilj je da se Palić pozicionira kao prepoznatljiva turistička destinacija i spremno dočeka investitore.

- Rekonstrukcija Velike terase, Letnje pozornice, sportskih terena na Paliću - zaista možemo da kažemo da se grad trudi da u okviru svojih granica ulaže. Očekujemo od "Parka Palić" da učestvovanjem na raznim konkursima, apliciranjem na dobrim projektima doprinesu i oni, i da zajedno stvorimo lepšu budućnost na Paliću - ističe Horvat.

Značaj samog razvoja i infrastrukturalnog opremanja Palića prepoznala je i Vlada republike Srbije, koja je prilikom izrade Strategije o razvoju turizma Vlada Srbije, od 18 ključnih destinacija na trećem mestu uvrstila Suboticu, Palić i Potisje.

Sezona je otvorena Etnofestom i Festivalom ekstremnih sportova.

Izvor: RTV

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...