Ovo morate znati ukoliko vodite psa na putovanje

16. Mart 2018
Ovo morate znati ukoliko vodite psa na putovanje

Poželjno je unapred organizovati gde ćete jesti obroke, ali i saznati u kojim nacionalnim parkovima i drugim turističkim atrakcijama psi nisu dobrodošli.

1. Nazovite veterinara

Pre nego što se sa svojim ljubimcem uputite na neku prekrasnu destinaciju, porazgovarajte sa veterinarom. S njim proverite da li su vašem psu potrebne vakcine, ali i saznajte šta sve treba da učinite da biste ga zaštitili od određenih bolesti kojima su životinje sklone u pojedinim zemljama. Ne zaboravite da sa sobom da ponesete lekove u slučaju da ih vaš pas uzima, a i raspitajte se gde vam je najbliži veterinar u mestu na koje putujete.

2. Planirajte unapred gde ćete spavati

Teško je biti spontan kada putujete sa kućnim ljubimcem. Ako nemate nameru da spavate u šatoru, moraćete da unajmite hotelsku sobu ili neki drugi smeštaj. Upravo zato je važno da unapred proverite koji hoteli dopuštaju boravak kućnim ljubimcima. U tome vam može pomoći mobilna aplikacija poput Bring Fido.

3. Ne ostavljajte psa samog

Ako planirate da posetite mesto na kojem vaš pas nije dobrodošao, pobrinite se da ga za to vreme neko pričuva. Nemojte se libiti da ga odvedete u hotel za pse ili neko slično mesto. Nepoznata okolina može izazvati teskobu kod pasa u većoj meri nego kod kuće.

4. Sigurnost je na prvom mestu

Bez obzira na to putuje li vaš ljubimac autom, autobusom, vozom ili avionom, njegovu sigurnost stavite na prvo mesto. Pas će biti najsigurniji ako ga prevozite u odgovarajućem kavezu. Ako inače dobro ne podnosi putovanja, ne zaboravite da mu ponesete omiljenu igračku. Saznajte i šta sve morate da ponesete za psa kada zajedno idete na putovanje.

5. Ne preterujte s fizičkom aktivnošću prvog dana

Većina pasa uživaće u istraživanju prirodnih lepota novog mesta sa svojim vlasnikom. Ali, nemojte mu prvog dana zadavati velike ciljeve. Udaljite se od svog smeštaja maksimalno dva sata vožnje automobilom i testirajte svog ljubimca. Ako hoda iza vas, možda je preumoran za istraživanje ili se boji nove okoline.

6. Pokušajte da održavate svakodnevnu rutinu

Na putu nije lako raditi sve kao kod kuće, ali pokušajte da održavate rutinu sa svojim kućnim ljubimcem. Hranite ga u isto vreme kao kod kuće, idite u šetnje i na spavanje u isto vreme. Na taj način pomoći ćete mu da se brže i lakše privikne na novo mesto.

7. Ne zaboravite na pasoš

Bez obzira na to da li putujete unutar granica svoje zemlje ili u inostranstvo, nemojte zaboraviti da ponesete pasoš za psa.

Izvor: Punkufer

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...