Ove zime: Klizalište na Adi Ciganliji

23. Novembar 2017

Savsko jezero priključiće se ove sezone prestoničkim zimskim čarolijama! Posetioci Ade Ciganlije imaće priliku da uživaju u nesvakidašnjem klizalištu, koje se već nedelju dana intenzivno gradi na prostoru "Kamenog grada". Ako sve protekne po planu, novi sadržaj biće otvoren od sredine decembra do sredine februara naredne godine.

Prvi put u Beogradu će biti napravljeno klizalište nepravilnog oblika. Kako je za "Novosti" otkrio Miodrag Jović iz JP "Ada Ciganlija", zaposleni su četiri meseca ideju pretvarali u realnost.

- Ovo klizalište pravimo po uzoru na ono koje postoji u Dunavskom parku u Novom Sadu - kaže Jović. - Centralni deo biće pravougaonog oblika, dok će odvojena, polukružna staza obuhvatati deo oko kamenja. Ukupna površina raja za klizače iznosiće oko 750 kvadrata.

Angažovani radnici intenzivno rade na osposobljavanju terena "Kamenog grada" za ledenu ploču. Trenutno je u toku nivelisanje podloge, potom će se raditi na infrastrukturi za buduće klizalište, a za kraj je ostavljeno postavljanje rasvete različitih veličina i vrsta.

- U pregovorima smo sa Sekretarijatom za sport, u vezi sa besplatnom školom klizanja i hokeja. Verujem da ćemo uspeti u svemu što smo isplanirali i da će ovo biti kvalitetna zima na Adi Ciganliji. Cilj nam je da ovim atraktivnim i ambicioznim projektom vratimo posetioce na jezero, ali i da privučemo još veći broj građana - ističe Jović.

Kako smo nezvanično saznali, novi zimski kutak radiće od 10 do 22 sata. Ulaz na klizalište biće slobodan. Najverovatnije će iznajmljivanje sličuga biti besplatno nekoliko sati dnevno za sve posetioce. Ukoliko vremenski uslovi ne pokvare plan, kapije će biti otvorene 16. decembra, a za najmlađe će biti organizovani nastupi horova i predstave.

Ovaj kompleksan projekat zajedno će finansirati JP "Ada Ciganlija" i grad. Ipak, koliko će klizalište da košta, nadležni će saznati tek kada radovi budu završeni.

- Očekujemo da najviše novca ode na ozvučenje i rasvetu. Građevinski materijal je naš, tako da nas ovaj deo posla ne izlaže velikom trošku - kaže Miodrag Jović.

Izvor: Novosti

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...