Otvoren konkurs za "Turističku nagradu Marko Polo 2022"

31. Mart 2022
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Turistička organizacije Srbije objavljuje da je i ove godine Centar za koordinaciju turizma Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (China-CEEC's Tourism Coordination Centre), otvorio konkurs za Turističku nagradu Marko Polo.

Na konkurs mogu aplicirati sve turističke agencije, turoperateri, hoteli, regionalne i nacionalne turističke agencije iz 16 zemalja među kojima je i Srbija. Ove godine prepozicije su promenjene tako da je akcenat na inovativnostima započetim tokom pandemije i pripreme za povratak kineskih putnika na ova tržišta.

Turističke agencije mogu predstaviti svoje online aktivnosti i druge načine promocije koje su sprovodili tokom dve godine trajanja pandemije, dok će sve inovativne ideje i primene novih trendova koje će doprineti dužem boravku kineskih turista biti naročito cenjene. Hoteli koji se pridržavaju visokih zdravstvenih i sigurnosnih propisa koji su u skladu sa visokim kriterijumima kineskih turista dobrodošli su da apliciraju za nagradu. Ove godine novitet je da i turističke organizacije zemalja i regija mogu prijaviti svoju strategiju promocije specijalno osmišljenu za tržište Kine.

Rok za prijavu je 30. jun 2022., a dobitnici nagrada dobijaju posebnu preporuku i biće promovisani na platformama svih 16 zemalja centralne i istočne Evrope kao i na sajtu Centra za koordinaciju turizma njnjnj.ceenter-china.com

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...