Otvoren Eko SORA kamp "Zasavica 2023"

12. Jul 2023
Image by Lubos Houska from Pixabay
Image by Lubos Houska from Pixabay

U Vizitorskom centru Specijalnog rezervata prirode Zasavica kod Sremske Mitrovice otvoren je Eko SORA kamp "Zasavica 2023". Kako se navodi na sajtu Vlade, kamp je otvorio ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević.

Milićević je tom prilikom poželeo dobrodošlicu učesnicima kampa, istakavši da će oni na ovom sedmodnevnom putovanju doživeti nezaboravne trenutke rada u prirodi, ali i posetiti istorijske i kulturne objekte u Sremskoj Mitrovici i na Fruškoj gori.

On je, takođe, mladima poručio da iskoriste ovu priliku da stvore nova prijateljstva, uz uverenje da će ih ovo iskustvo obogatiti i da će se vratiti kući s novim znanjima, veštinama i sećanjima koja će ih pratiti kroz čitav život.

Na kampu koji je osmišljen kao "1. srpska omladinska radna akcija" (1. SORA) učestvuje 100 mladih iz dijaspore i regiona.

Kamp je organizovao Grad Sremska Mitrovica, a sve troškove organizacije finansirao je Kabinet ministra bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom sa ukupno 7 miliona dinara.

Eko kamp u Zasavici prvi je u nizu od ukupno 22 tematska letnja kampa koji će biti održani u 20 gradova i opština, uz učešće mladih od 14 od 20 godina.

Cilj ovih kampova jeste da mladi iz dijaspore i regiona što bolje upoznaju svoju otadžbinu, kulturu i tradiciju, usavrše znanje maternjeg jezika, nacionalne istorije i geografije.

Izvor: eKapija

Photo credit: https://selectinsuregroup.com/boat-insurance/

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...