Otvaranje turističko-zabavnog parka na jezeru Babanj na proleće sledeće godine

28. Decembar 2022
Image by Vlad Vasnetsov from Pixabay
Image by Vlad Vasnetsov from Pixabay

Ministar turizma i omladine Husein Memić obišao je prošle nedelje zajedno sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem završne radove na izgradnji Turističko-zabavnog rekreativnog parka na jezeru „Bubanj“ u Kragujevcu koji će biti otvoren na proleće sledeće godine.

Izgradnjom parka, koji je ministarstvo finansiralo u iznosu od 15 miliona dinara, zaokružena je izgradnja kompletne turističke infrastrukture jezera Bubanj koju su prethodnih godina zajednički finansirali Grad Kragujevac i resorno ministarstvo za turizam. Ukupne investicije u projekat razvoja turističkog potencijala jezera Bubanj iznose 113 miliona dinara.

Ministar je tom prilikom rekao da je Kragujevac daleko ispod iskorišćenosti svojih potencijala u turizmu, što se vidi po turističkom prometu koji potpuno neopravdano zaostaje za drugim velikim gradovima u Srbiji.

- Tu sliku ćemo morati da menjamo, kako kroz nove investicije i ulaganja države i privatnog sektora, tako i promenom namene i stavljanjem u funkciju razvoja turizma objekata koji predstavljaju jedinstveno industrijsko nasleđe, a po kojima je Kragujevac jedinstven - rekao je Memić koji je obišao završne radove zajedno sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem.

S tim u vezi, ministar je ukazao na značaj revitalizacije muzejskog kompleksa Vojno-tehničkog zavoda u Kragujevcu, mesta na kome je započeta industrija na celom Balkanu i osnovana prva fabrika oružja, koji će, između ostalog, biti i od velikog značaja za razvoj turizma Kragujevca.

Memić je iskoristio priliku da pozove nadležne u Kragujevcu da se prijave na konkurs ministarstva za projekte razvoja turističke infrastrukture koji će biti objavljen početkom sledeće godine i podsetio da je od 2015. godine do danas Kragujevac dobio 69,5 miliona dinara po ovom osnovu.

Ministar je obišao i park ispred Doma kulture u Kniću u koji je ministarstvo ove godine uložilo sedam miliona dinara i Lovački dom u Rači za koji su opredeljena sredstva u iznosu od 10 miliona dinara.

Ministarstvo turizma i omladine

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...