Otvaranje "Dino parka" na Kalemegdanu 18. juna

14. Jun 2016
Otvaranje 'Dino parka' na Kalemegdanu 18. juna

Kalemegdan, jedna od najatraktivnijih i najposećenijih turističkih lokacija u Srbiji, koju dnevno poseti više od 30.000 domaćih i stranih gostiju, od 18. juna imaće u svojoj ponudi još jednu atrakciju - "Dino park".

Pod nazivom "Jura avantura", ovaj park će biti postavljen ispred Stambol kapije na Beogradskoj tvrđavi, a svečano otvaranje zakazano je za subotu, 18. jun u 13 časova.

Više od 35 replika dinosaurusa u prirodnoj veličini, među kojima će biti i pokretnih reptila iz praistorije koji ispuštaju zvuke, biće dostupni za istraživanje, fotografisanje i edukaciju mališana.

"Jura avantura" ponudiće deci i odraslima i veliki broj kulturno-zabavnih i edukativnih sadržaja: vikendima će biti organizovane igre bez granica, predavanja i radionice, a u posetu će dolaziti i mađioničari. Radoznali mališani biće u prilici da na momenat postanu paleontolozi, da istražuju i otkopavaju fosilne ostatke pomoću specijalnog alata. U pratnji animatora moći će da razvijaju maštu i zamisle kako je izgledala planeta kada su ovi gorostasi vladali njome.

Najhrabrija deca moći će da jašu svog omiljenog pokretnog dinosaurusa, da se fotografišu u čeljustima T-Reksa i da na uzici šetaju spinosaurusa.

Direktor JP "Beogradska tvrđava" Petar Andrijašević istakao je da će zahvaljujući "Juri Avanturi" Beograd i Beogradska tvrđava dobiti zabavni park na kom će mu pozavideti mnogi evropski gradovi. Park će biti prepun sadržaja, smešten u hladovini velelepnih platana i biće pravo mesto za uživanje cele porodice u letnjim danima.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...