Opština Žagubica planira izgradnju bazena, kuglane, terena i hotela sa četiri zvezdice

08. Jul 2016
Image by Peter H from Pixabay
Image by Peter H from Pixabay

Uz pomoć razvojnih projekata i poslovnih partnera, lokalna samouprava u Žagubici planira otvaranje 350 radnih mesta. U tom cilju, jedan od projekata koji obećava je i izgradnja kompleksa nazvanog "Izvor" - po principu javno-privatnog partnerstva - pa je fizičkim i pravnim licima upućen javni poziv da na ovom prostoru investiraju u izgradnju objekata. U planu su bazen i kuglana, te tereni za odbojku na pesku i mini-golf. S obzirom na to da u pomenutom kompleksu već postoje balon-hala i stadioni za mali fudbal i košarku, potrebno je izgraditi još tribine i svlačionice...

- Zato što Žagubica kuburi sa smeštajnim kapacitetima za turiste, uz "Izvor" se planira i izgradnja hotela sa četiri "zvezdice", koji bi trebalo da ima 200 ležajeva - kaže predsednik opštine, Safet Pavlović.

Ranije je bilo i najava da će kooperanti čuvene švedske kompanije IKEA, na području Žagubice graditi svoje pogone za preradu drveta i finalne proizvode.

- Njihovim kooperantima iz Rumunije i Švajcarske nudimo šest hektara zemljišta sa kompletno izgrađenom infrastrukturom. Ukoliko se ostvare takvi planovi, uz gradnju kompleksa "Izvor", to bi značilo otvaranje 350 radnih mesta - objašnjava Pavlović.

Ali, dok se navedeni projekti ne realizuju, razvoju privrede Žagubice doprinosi turistička ponuda. Tu su, podsetimo, planina Beljanica, brojne reke sa pritokama, vrela, ponornice, izvori tople vode i još neistražene pećine, a ne treba zaboraviti ni manastir Gornjak - zadužbinu kneza Lazara, te manastir Trška crkva i bogomolje u Žagubici, Ribaru, Laznici, Bliznaku, Osanici i Krepoljinu.

- Da bismo mogli da razvijamo privredu i turizam, neophodna je rekonstrukcija regionalnog puta na pravcu od Požarevca, preko Žagubice, do Bora, za koju očekujemo finansijsku pomoć države - precizira Pavlović.

Izvor: Novosti

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...