Održana turistička radionica "Indija-Srbija"

20. Decembar 2016
Održana turistička radionica 'Indija-Srbija'

Ambasada Indije u Beogradu u saradnji sa indijskom turističkom organizacijom „Incredible India“ i Turističkom organizacijom Srbije (TOS) organizovala je turističku radionicu 13. decembra 2016. u Beogradu. Radionica je imala za cilj povezivanje turističkih organizacija, turoperatera, medija i stručnjaka radi jačanja saradnje u oblasti turizma između dve tradicionalno prijateljske zemlje.

Radionica je organizovana u okviru Memoranduma o razumevanju u oblasti turizma i implementacije sporazuma postignutih 13. oktobra 2016. u Beogradu između indijskog državnog ministra iz Kabineta indijskog premijera dr Jitendra Singa i potpredsjednika Vlade Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija gospodina Rasima Ljajića.

Turističkoj promociji prisustvovalo je oko 100 zvanica, uključujući turoperatare, visoke predstavnike Vlade, avio-kompanije, medije...

Ambasadorka Indije Nj. E. Narinder Čohan predstavila je uslugu elektronske turističke vize koju je do sada iskoristilo 250 srpskih turista, nakon što je usluga e-viza odobrena Srbiji u februaru 2016.

Ujedno je tokom uvodne reči indijska ambasadorka izvestila prisutne o godišnjem rastu broja srpskih turista koji posećuju Indiju od čak 20%.

Gospodin Jitendra Jadhav, pomoćnik direktora predstavništva indijske turističke organizacije sa sedištem u Frankfurtu, predstavio je Indiju kao turističku destinaciju srpskim turoperaterima i prikazao indijske turističke potencijale.

Rečeno je da je Indija atraktivna turistička destinacija tokom cele godine i nudi usluge zdravstvenog turizma, avanturističke destinacije, obilazak pustinja, morske plaže, posete planinskom lancu Himalaja, duhovni turizam, obilazak tvrđava i palata, itd.

Turistička organizacija Srbije izrazila je interesovanje za jačanje i produbljivanje saradnje između turističkih organizacija dve zemlje.

Tokom radionice i uz konsultacije sa svim zainteresovanim stranama, predloženo je organizovanje posete vodećih srpskih turoperatora Indiji kako bi bili upoznati sa lokalnom turističkom ponudom za grupna putovanja, s obzirom na sve veće interesovanje srpskih turista.

Izvor:
indija.rs

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...