Održana B2B radionica Turističke organizacije Srbije i "Er Srbije" u Lionu

25. Januar 2024
Image by Jean-Louis SERVAIS from Pixabay
Image by Jean-Louis SERVAIS from Pixabay

Turistička ponuda Srbije, kao i direktni letovi na relaciji Beograd-Lion nacionalnog avio-prevoznika "Air Serbia", promovisani su tokom poslovne radionice, koja je održana 23. januara 2024. godine u sali kongresnog prostora L’Embarcadère u centru Liona. Organizator radionice bio je aerodrom Lion, deo grupacije Vinci Airports. Ovaj aerodrom je u 2023. godini ostvario promet od 10 milona putnika.

Predstavnici Turističke organizacije Srbije i "Air Serbia" učestvovali su u radu radionice i sastancima sa francuskim turističkim agentima i organizatorima putovanja sa ciljem da ih podstaknu da u svoju ponudu uključe Srbiju kao destinaciju ili da prošire postojeće programe.

Pored Srbije predstavilo se još 7 destinacija (Japan, Jordan, Malta, Katar, Tajland, Sejšeli, Réunion) i 24 avio-kompanija (iz regiona Croatia Airlines i Air Montenegro).

Događaj je bio prilika da se francuskim turističkim agentima pruže informacije u svemu onome što mogu da vide i dožive u Srbiji - uključujući bogato kulturno-istorijsko nasleđe, raznovrsnu gastronomsku ponudu, mogućnosti za aktivan odmor u prirodi, kao i odlične mogućnosti za poslovni turizam.

U prvih 11 meseci 2023. godine Srbija je ugostila više od 35.000 posetilaca iz Francuske, 13% više nego u istom periodu 2022. godine, a više i od rekordne posete koja je zabeležena u periodu pre pandemije.

Turistička organizacija Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...