Održan poslovni susret organizatora putovanja iz Turske i Srbije

10. Oktobar 2019
Održan poslovni susret organizatora putovanja iz Turske i Srbije

Prvi poslovni susret domaćih organizatora putovanja sa predstavnicima organizatora putovanja iz Turske iz čak 15 gradova održan je u Novom Sadu. Ovaj veliki poslovni skup zajednički su organizovali Turistička organizacija Srbije, predstavništvo Turkish Airlines-a u Srbiji i Turistička organizacija Grada Novog Sada kao domaćin skupa. Organizatori putovanja iz Turske imali su priliku da se tokom tri dana boravka u našoj zemlji, upoznaju sa znamenitostima u Novom Sadu i Beogradu.

Savetnica Ministra trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije, Vesna Antić istakla je da broj turista iz Turske od 2011. godine konstantno raste, a da bi se trend rasta nastavio postoje brojni preduslovi, kao što su dva leta dnevno svakoga dana u nedelji, bezvizni režim između Srbije i Turske, kao i zajedničko kulturno nasleđe. Podseća i da je privredna saradnja dve zemlje u usponu, što potvrđuje i nedavna poseta Predsednika Turske.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže da je veoma značajno što je ovo prvi put da je čak 40 organizatora putovanja došlo iz Turske i to iz 15 gradova. 

- Turski turisti su sve brojniji u Srbiji, a ovo je prilika i da organizatori putovanja ostvare kontakte sa kolegama iz naše zemlje kako bi broj turskih turista u narednom periodu bio još veći - rekla je Labović i dodala da Srbija ima i veliki potencijal za kongresni turizam.

Direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada, Branislav Knežević istakao je da je ovaj događaj izuzetno važan za Novi Sad u cilju pripreme grada kao Evropske prestonice kulture za 2021. godinu, ali i promocije našeg grada kao Omladinske prestonice Evrope za 2019. godinu. Takođe, smatra da događaji koji povezuju turističke privrede, u ovom slučaju dve veoma prijateljske zemlje Srbiju i Tursku, predstavljaju prioritet u poslovanju i daju veliku podršku turističkoj privredi. Kao potvrda ovome govore i sastanci koji su u toku na najvišem državnom nivou, Srbije i Turske, u našoj zemlji. Od ovih sastanaka očekujemo povezivanje turističke privrede i povećanje dolazaka i noćenja turista iz Turske.

Direktor Turkish Airlines u Srbiji, Mehmet ALAGÖZ istakao je da je fokus ovog poslovnog foruma u upoznavanju organizatora putovanja iz 15 gradova Turske, sa turističkom ponudom Srbije. Takođe, inicijativa je da se pored dobro poznate ponude Beograda, turskim turistima ponude i Novi Sad, kao i drugi delovi Srbije i da se produži njihov boravak u našoj zemlji.

Član Gradskog veća za privredu Grada Novog Sada, Milorad Radojević naveo je podatak da je od početka godine povećan broj dolazaka inostranih turista iz dalekih destinacija u Novi Sad te da je organizacija ovakvog skupa veoma važna za dalji napredak i razvoj turističke privrede u gradu Novom Sadu i okolini.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...