Održan Beogradski manifest

31. Maj 2022
Foto: Predrag Stanić
Foto: Predrag Stanić

Tokom proteklog vikenda u Beogradu na lokaciji Sava promenada održan je „Beogradski manifest“ koji je sa svojim bogatim programom raspoređenim u 10 različitih zona okupio predstavnike lokalnih i regionalnih turističkih organizacija, a ujedno privukao veliki broj posetilaca.

Osmi po redu manifest koji je održan u Beogradu, i prvi na novoj lokaciji, trajao je od petka 27. maja do nedelje 29. maja. Pored lokalnih turističkih organizacija, kao i predstavnik iz Turističke organizacije Crne Gore i Turističke organizacije Republike Srpske, predstavila se i Turistička organizacija Srbije. Na štandu TOS-a mogli ste virtuelno da otputujete u razne prelepe krajeve i predele Srbije kao i da napravite najlepšu uspomenu koja se uvek nosi sa svakog putovanja, fotografiju iz „Photo Booth“-a.

Tokom zvaničnog otvaranja menifesta učesnicima, gostima i medijima su se obratili predstavnica iz organizacije Beogradskog manifesta Ljiljana Vukotić, direktorka Turističke organizacije Srbije mr Marija Labović, ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore gospodin Goran Đurović i pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Milica Milenković Orlić koja je i zvanično proglasila festival otvorenim.

Kao deo pratećeg programa tokom trajanja manifesta predstavili su se vrsni muzičari, obogaćeni programom kulturnih i umetničkih društava iz svih delova Srbije, filmske projekcije, dečji hor, pozorišne predstave za najmlađe, dodela likovnih nagrada, predstavljanje srednjih stručnih škola i mnogi drugi.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...