Objavljene liste ugostiteljskih objekata za realizaciju vaučera za odmor u Srbiji

05. Januar 2016
Foto: Turisticki Svet
Foto: Turisticki Svet

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je na zvaničnoj internet stranici listu ugostiteljskih objekata u kojima građani mogu izvršiti rezervacije za korišćenje vaučera za odmor u Srbiji. Od 15. decembra, od kada je trajala prva faza prijavljivanja, Ministarstvu je dostavljeno ukupno 234 prijava ugostitelja, najviše iz Vrnjačke banje, Ribarske banje, Sokobanje, sa Zlatibora i Kopaonika.

Ugostitelji koji svoje prijave nisu još uvek dostavili, moći će to da učine tokom cele 2016. godine, jer će se ažuriranje liste objekata raditi na mesečnom nivou.

Kako je objavilo to ministarstvo, svi zainteresovani građani iz kategorija obuhvaćenih Uredbom, moći će da se prijavljuju već od 4. januara do 15. oktobra 2016. godine na šalterima "Pošta Srbije", na teritoriji cele Srbije.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava koja korisnik može koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima.

Postupak prijavljivanja biće kao i u 2015. godini, kada su građani u zavisnosti od kategorije kojoj pripadaju, podnosili i rezervaciju koju im izdaje ugostitelj.

U okviru Uredbe o podsticanju razvoja domaćeg turizma, intenziviranjem korišćenja turističke ponude u Srbiji kroz šemu vaučera, od 6. jula do 15. oktobra 2015. godine prijavilo se ukupno 14.087 građana, od čega su 58,94% bili penzioneri, 29,57% zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara, 10,19% nezaposleni građani i oko dva odsto ostale kategorije gradjana.

Ministarstvo navodi da se najviše korisnika prijavilo u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu, Sremskoj Mitrovici i Leskovcu, i da je za nešto više od tri meseca, koliko je trajala akcija, domaći turizam, zahvaljujući ovoj meri, dostigao oko 118.625 noćenja (8,5 noćenja po korisniku).

Građani su najviše interesovanja pokazali za boravak u Prolom banji, Sokobanji, Vrnjačkoj banji, Kopaoniku, Lukovskoj banji i Zlatiboru.

Izvor: Beta

Poslednji komentari

Turistički Svet
Sreda , 06.01.2016. 10:48h
Preporuka:
0
+
0
-
Poštovana Nina, pravo na vaučere imaju: 1) penzioneri; 2) nezаposlenа licа iz evidencije Nаcionаlne službe zа zаpošljаvаnje; 3) korisnici prаvа nа dodаtаk zа pomoć i negu drugog licа, koji to prаvo ostvаruje u sklаdu sа zаkonom kojim se uređuje socijаlnа zаštitа; 4) korisnici prаvа nа dodаtаk zа pomoć i negu drugog licа, koji to prаvo ostvаruje u sklаdu sа zаkonom kojim se uređuje penzijsko i invаlidsko osigurаnje; 5) zаposlenа licа sа primаnjimа kojа ne prelаze iznos od 60.000,00 dinаrа mesečno (neto); 6) rаtni vojni invаlidi sа primаnjimа kojа ne prelаze iznos od 60.000,00 dinаrа mesečno (neto); 7) korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu; 8) nosilac aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji se izjasnio da se bavi isključivo poljoprivredom upisanog u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju
Nina Krstic
Sreda , 06.01.2016. 10:18h
Preporuka:
0
+
0
-
Ko je obuhvacen tom Uredbom, tj. ko ima pravo na te vaucere? Hvala unapred

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...