Obiđite Đerdapsku klisuru na dva točka

17. Maj 2018

Kompanija Arriva Litas, deo Deutsche Bahn-a, globalnog lidera u oblasti usluga transporta i logistike, i Arriva Grupe koja posluje u 14 zemalja, i ove godine biciklistima i ljubiteljima aktivnog odmora omogućava jednostavan pristup čudesnim biciklističkim stazama na području Đerdapske klisure zahvaljujući autobusu sa nosačem bicikla koji svakodnevno saobraća na liniji Beograd – Kladovo - Beograd. Reč je o inovativnom konceptu koji je kompanija Arriva u partnerstvu sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ i Dunavskim centrom za kompetenciju primenila na našem tržištu koji povećava slobodu mobilnosti, postavlja više destinacija u domet biciklista i promoviše biciklizam kao alternativu kratkim vožnjama automobilima kako bi se smanjile emisije štetnog gasa.

Kao kompanija koja je dugoročno posvećena unapređivanju kvaliteta prevoza putnika u Srbiji kroz različite modele investiranja, Arriva je sa partnerima obezbedila ovu specijalnu autobusku liniju sa nosačem koji može da ponese 5 bicikala dok je usluga korišćenja nosača uz kupovinu karte besplatna.

Arriva autobus sa nosačem bicikala saobraćaće na liniji Beograd-Kladovo-Beograd svakog dana po sledećem redu vožnje:
 

  • od Beograda ka Kladovu: Beograd, 06:00 - Požarevac, 7:15 -  Veliko Gradište, 8:10 - Golubac, 8:35 - Donji Milanovac, 9:45 - Kladovo, 11:00.
  • od Kladova do Beograda: Kladovo, 16:15 - Donji Milanovac, 17:30 - Golubac, 18:35 - Veliko Gradište, 19:00 - Požarevac, 19:50 - Beograd, 21:10.


Cena povratne karte za Arriva polaske na relaciji Beograd-Kladovo iznosi 2.300 dinara, dok je cena karte u jednom pravcu 1.550 dinara.

Područje Đerdapske klisure je izuzetna biciklistička destinacija koja se sastoji od šest manjih ruta prilagođenih različitim grupama – od najlakše za porodične vožnje, do najtežih za ljubitelje ekstremnog sporta. Đerdapska biciklistička ruta povezuje Kladovo i Drobetu Turnu Severin, a čak petnaest prirodnih i kulturno-istorijskih atrakcija mapirano je na ovoj ruti - sedam u Srbiji, sedam u Rumuniji i jedna zajednička – hidroelektrana Đerdap. Osim same biciklističke rute, biciklisti mogu da posete Golubačku tvrđavu, kao i arheološko nalazište Lepenski Vir, a navigacija kroz ovu neverovatnu biciklističku avanturu značajno je olakšano zahvaljujući besplatnoj  Iron Gate Cycling aplikaciji koja je dostupna za Android i iOS telefone.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....